Cinayet Sherlock Holmes usulü çözüldü

Güncelleme Tarihi:

Cinayet Sherlock Holmes usulü çözüldü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2014 15:05

ADANA’da 23 yaşındaki Bilal Ayyıldız’ın evinde bıçaklanarak öldürülmesiyle ilgili gözaltına alınan şarkıcı 37 yaşındaki Asuman K, cinayeti itiraf etti. Genç kadın bir barda gecelik 500 lira ücretle sahneye çıktığını belirterek, "Kazandığım parayı yiyordu. Çalışmıyor, sürekli para istiyordu. Artık canıma tak etti. Eve geldiğimde bana saldırdı. Mutfaktan aldığım bıçakla kendimi korumak istedim" dedi. Cinayet bürosu dedektifleri, şüphelinin kaçtığı otomobilin plakasını hayali dedektif kahraman Sherlock Holmes gibi güvenlik kamerası görüntüsünü büyüteçle inceleyerek, kırık stop lambasından iz sürerek belirledi.

Haberin Devamı

Geçen cumartesi günü saeat 19.30 sıralarında site sakinleri, kavga ve bağırma sesleri duyup, Bilal Ayyıldız’ın oturduğu daireye koştu. Kapıyı açık gören komşuları eve girdiklerinde, Bilal Ayyıldız’ı kanlar içinde buldu. 8 yerinden bıçaklanarak ağır yaralanan Bilal Ayyıldız, çağrılan ambulansla götürüldüğü Çukurova Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi’nde olaydan 5 saat sonra öldü.

Cinayeti soruşturan polisler, Bilal Ayyıldız’ın barlarda şarkıcılık yapan Asuman K ile aynı evde birlikte yaşadığını saptadı. Apartmanın güvenlik kamerası kayıtlarını incelemeye alan Cinayet Bürosu dedektifleri, Asuman K’nin yanında bir kadın ve çocuk ile birlikte otomobille gittiğini belirledi. Site sakinleriyle görüşen polisler, çift arasında sık sık kavga yaşandığı, olaydan önce de kavga ve bağırma sesleri duyulduğunu öğrendi. Komşular, Bilal Ayyıldız’ın olaydan bir saat kadar önce eve giremeyince çilingir çağırıp, kapıyı açtırdığını anlattı. Bu bilgiler üzerine Asuma Karabaş cinayet şüphelisi olarak aranmaya başlandı.

Haberin Devamı

Cinayet Sherlock Holmes usulü çözüldü

OTOMOBİL ’SHERLOCK HOLMES’ USULÜ BULUNDU

Cinayet Bürosu dedektifleri, güvenlik kamerası görüntülerinde beyaz renkli otomobili inceledi. Filmlere ve dizilere konu olan kahraman dedektif Sherlock Holmes gibi görüntüyü büyüteçle inceleyen polisler, plakası okunmayan otomobilin arka stop lambalarından birinin kırık olduğu için fazla ışık verdiğini fark etti. Buna göre, cinayetin işlendiği sitenin bulunduğu bölgedeki kavşaklarda MOBESE kameraları kayıtları araştırıldı. MOBESE kayıtlarında şüphelilerin içinde olduğu otomobilin plakası, marka ve modeli ortaya çıkarıldı. Aranan otomobilin Ankara’ya gitmek üzere kentten ayrıldığını saptandı. Polisler, güzergah üzerindeki meslektaşlarını bilgilendirdi. Gölbaşı İlçesi’nde yapılan kontrollerde içinde Asuman K, annesi 60 yaşındaki Makbule K ile 14 yaşındaki oğlu S.A.’nın bulunduğu otomobil durduruldu. Gözaltına alınan Asuman K ile yanındaki annesi ve oğlu, Adana’dan giden polislere teslim edildi.

Haberin Devamı

Cinayet Sherlock Holmes usulü çözüldü

’KAZANDIĞIM PARAYI YİYORDU’

Adana Emniyet Müdürlüğü’nde sorgulanan Asuma K, ilk ifadesinde cinayeti itiraf etti. Barda şarkıcılık yaptığını ve gecelik 500 lira ücret aldığını söyleyen Asuman K şöyle dedi: "Kazandığım parayı yiyordu. Çalışmıyor, sürekli para istiyordu. Artık canıma tak etti. Ayrılmak istediğimi söyledim. Peşimi bırakmadı. Gelmesin diye evin kilidini değiştirdim. Çilingire açtırıp, içeriye girmiş. Eve geldiğimde bana saldırdı. Mutfaktan aldığım bıçakla kendimi korumak istedim. Yaralanınca korkup kaçtık."

Asuman K, annesi Makbule K ile oğlu S.A.’nın sorgusu sürüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!