ABD posta servisi siber saldırıya uğradı

Güncelleme Tarihi:

ABD posta servisi siber saldırıya uğradı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2014 12:16

Çalışan ve müşterilerin kişisel bilgilerinin çalınmış olabileceği açıklandı.

Haberin Devamı

ABD Posta Servisi (USPS), siber saldırıya maruz kaldığını belirterek, çalışanları ve bazı müşterilerinin kişisel bilgilerinin çalınmış olabileceğini açıkladı. Açıklamanın ardından, ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ve diğer federal kuruluşlar olayla ilgili soruşturma başlattı.

USPS'den yapılan yazılı açıklamada, kuruma karşı yapılan siber saldırıda çalışanların isim, doğum tarihi ve sosyal güvenlik numarası gibi önemli bilgilerinin ele geçirilmiş olabileceği bildirildi. Açıklamada, ocak ayında başlayıp ağustos ortasına kadar süren güvenlik ihlalinde yaklaşık 500 bin çalışanın bilgilerinin çalınmış olabileceği belirtilirken, FBI ve diğer federal kuruluşların olay üzerine soruşturma başlattıkları duyuruldu.

USPS Basın Sözcüsü David Partenheimer da konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada, çalışanların kişisel bilgilerine ilaveten USPS'nin çağrı merkezini arayan müşterilerin telefon numaraları ve email adresleri gibi bilgilerinin de saldırganlar tarafından ele geçirilmiş olabileceğini söyledi. Buna karşın, kurumun websitesini kullanan müşterilerin saldırıdan etkilenmediği öne sürüldü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!