Petrolde son 4 yılın en düşük fiyatı

Güncelleme Tarihi:

Petrolde son 4 yılın en düşük fiyatı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2014 10:43

Brent Petrol fiyatlarında önlenemeyen düşüş devam ediyor. Bugün Brent petrol 81,23 dolara gerileyerek son 4 yılın en düşük fiyatını gördü.

Haberin Devamı

Ekonomik büyüme tahminlerinin düşürülmesi ve artan petrol arzı petrol fiyatlarını aşağı çekmeye devam ediyor.

Brent petrol bugün bir fiyat seviyesini daha kırarak düşmeye devam etti. Sabah saatlerinde 81,23 dolara kadar inen Brent petrol böylece 4 yılın en düşük seviyesini gördü.

GÖZLER OPEC ÜLKELERİNDE
Petrol fiyatlarının düşüşünün ardından gözler Orta Doğu'ya çevrildi. OPEC ülkelerinin üretim kısıtlamasına gitmesi beklenirken aksi yönde açıklamalar da geliyor. Kuveyt Petrol Bakanı Ali el Omair OPEC'in üretim kısıtlaması yapmasını beklemediğini söylerken "Bu yönde bir karar çok zor alını" dedi.

Analistler OPEC ülkelerinin petrol arzı kısma konusundaki anlaşmazlıklarının devam etmesi durumunda fiyatların daha da düşebileceğine işaret ediyor.

İRAN'DAN DÜŞÜŞÜ DURDURMAK İÇİN HAMLE
İran'ın petrol fiyatlarındaki düşüşü durdurmak amacıyla Katar'a daha ileri işbirliği önerdiği açıklandı. İran'ın resmi IRNA ve yarı resmi FARS ajanslarının dün verdikleri habere göre İran Petrol Bakanı Bican Namdar Zangene dün Doha'ya yaptığı ziyarette Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'in bu yoldaki mesajını Katar Emiri'ne iletti. Mesajda, "küresel petrol piyasalarına istikrar kazandırmak için" iki ülke arasında işbirliği istendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!