Öldürüldü mü

Güncelleme Tarihi:

Öldürüldü mü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2014 00:55

IRAK Şam İslam Devleti’ne (IŞİD) yakın haber siteleri, terör örgütü PKK’nın kısa adı HPG olan silahlı kuvvetlerinin komutanlarından ‘Bahoz Erdal’ kod adlı Suriye asıllı Fehman Hüseyin’in (45) çatışmaların devam ettiği Kobani’de öldürüldüğünü ileri sürdü.

Haberin Devamı

Habere göre, Kuzey Irak’tan PKK bağlantılı Demokratik Birlik Partisi’nin (PYD) silahlı kanadı YPG militanlarına moral vermek ve çatışmaları organize etmek için Kobani’ye giden Erdal, bir meydanda incelemelerde bulunurken IŞİD’in ani saldırısında öldü, cesedi tanınmaz hale geldi. Yine aynı siteye göre olayın haberini alan Kandil, Bahoz Erdal’ın ölümünün gizlenmesi emrini verdi. Kürt haber kaynaklarında iddia ile açıklama yer almazken Twitter’da Bahoz Erdal isimli 13 bin kişinin takip ettiği hesaptan “Yaşıyorum. Yılda 12 defa ‘öldürülüyorum.’ Ben alıştım, sizde alışın Türk medyasının sallamalarına” açıklaması yapıldı. Ayrıca ilk ve son ‘selfie’ denilerek Erdal’ın bir fotoğrafı yayınlandı.

ANKARA TEMKİNLİ

PKK’nın üst düzey isimlerinden Bahoz Erdal’ın IŞİD tarafından öldürüldüğü iddiası Ankara kulislerini de hareketlendirdi. İstihbarat birimleri, Suriye’deki yerel kaynaklardan iddianın doğru olup olmadığını öğrenmeye çalıştılar. Yetkililer, iddiayla ilgili istihbarat toplama çalışmalarının devam ettiğini ancak bu iddiayı doğrulayan bir bilginin olmadığını belirttiler. Askeri kaynaklar da benzer değerlendirmeyi yaparak, “İddia ile ilgili bir bilgi yok” dedi. Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da, Fehman Hüseyin’in vurulduğu iddialarına yönelik, “Şu anda bizim kaynaklarımız bunu teyit etmiyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!