Badmintoncularımız FAS'ı fethetti

Güncelleme Tarihi:

Badmintoncularımız FASı fethetti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2014 16:12

Badminton’da Fas'ta 20 Madalyadan 8'ini Aldık.

Haberin Devamı

06-09 Kasım 2014 tarihleri arasında Fas'ın Casablanca şehrinde yapılan Badminton Olimpiyat kota müsabakalarında milli sporcularımız 20 madalyadan 8'ini kazanarak büyük bir başarıya daha imza attılar. 2016 Rio Olimpiyatlarına puan veren turnuvalarından biri olan 5.000 $ Ödüllü Morocco International Series Badminton Turnuvasına katılan sporcularımız; 5 kategoriden 3'ünde altın almayı başardılar.

Çift erkeklerde Sinan Zorlu-Yusuf R.Bay, karışık çiftlerde Melih Turgut-Fatmanur Yavuz, çift bayanlarda Fatmanur Yavuz-Kader İnal kategorilerinde şampiyon olan sporcularımız oldular.
Turnuvada; çift bayanlarda Cemre Fere-Ebru Tunalı ikinci, Ebru Yazgan-Büşra Ünlü ve Aliye Demirbağ-Yaren Dölcü üçüncülük alan sporcularımız oldular. Ayrıca tek erkeklerde Enis Sesalan ve tek bayanlarda Kader İnal da bronz madalya alan diğer sporcularımız oldu.

Fas'taki Dünya sıralamasına ve Olimpiyatlara puan veren turnuva hakkında açıklama yapan Badminton Federasyonu Başkanı Murat Özmekik; Badminton Olimpiyat Takımımız Macaristan'dan sonra Fas'tan da puanlarla döndüler. Hedefimiz Tek bayanlarda kota almanın dışında Çift Bayanlar ve Tek Erkeklerde de kota almaktır. Bunun için planlarımızı yaptık çalışmalarımıza devam ediyoruz.

Badminton’a kaynak aktararak destek veren Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’a, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan’a teşekkür ediyor daha fazla madalya ve başarı için desteklerinin artarak devam etmesini diliyorum.

Ayrıca kalıcı ve daha büyük başarılar için Keçiören de yapımı son aşamaya gelen Melih Gökçek Badminton Olimpiyat Merkezi için Ankara Büyükşehir Belediyesine ve Belediye Başkanımız Melih Gökçek’e çok teşekkür ediyoruz,

İnşallah bu Badminton Olimpiyat hazırlık merkezinde “Ülkesine,Milletine ve bayrağına sevdalı,İstiklal marşımızı bütün Dünya’ya dinleten ve Türk Bayrağımızı göndere çektiren, disiplinli ve ahlaklı Gençler yetiştirerek tesisin hakkını vereceğimize inanıyorum” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!