Kudret teyze: Ölürsem onun uğruna ölürüm

Güncelleme Tarihi:

Kudret teyze: Ölürsem onun uğruna ölürüm
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2014 16:21

ULU Önder Atatürk’ün vefatının 76. yıldönümünde Türkiye’nin dört bir yanından gelen vatandaşlar Anıtkabir’e akın etti. Yaşını hatırlamayan ve Atatürk’ü çocukken Gümüşhane ziyaretinde gören Kudret Koç adındaki yaşlı kadın, Anıtkabir’e tek başına yaptığı ziyarette, "Ölürsem onun uğruna, onun yoluna öleyim" dedi.

Haberin Devamı

Sabah saatlerinde Anıtkabir’de düzenlenen resmi törenin ardından vatandaşlar, içeriye alındı. Ellerinde Türk bayrağı ve Atatürk posteriyle Atatürk’ün naşının bulunduğu mozoleyi ziyaret etmek isteyen her yaştan vatandaşlar, oluşan uzun kuyrukta saatlerce bekledi. Mozoleye kırmızı ve beyaz karanfillerle çiçekler bırakan vatandaşlar, dualar okudu, kimi ise gözyaşlarına hakim olamadı.

YAŞINI HATIRLAMIYOR, GÖZLERİ ZOR GÖRMESİNE RAĞMEN ZİYARETİNE GELDİ

Yaşını hatırlamadığını söyleyen ve çocuk yaşlardayken memleketi Gümüşhane’ye yaptığı ziyarette Atatürk’ü gördüğünü belirten Kudret Koç adındaki yaşlı teyze, oturduğu Dikmen semtinden tek başına Anıtkabire Atatürk’ü ziyarete geldiğini söyledi. Doğan Haber Ajansı muhabirine konuşan Kudret Koç, "Atatürk çocukları çok sever, kadınlara değer verirdi. Çok büyük insandı. O’nun yaptıklarını şimdi hiçbiri yapamıyor. Ölürsem onun uğruna, yoluna ölürümö dedi. Gözleri çok az gördüğü için tam olarak Atatürk’ün mozolesini göremediğini ama o’nun için dua ettiğini belirten Koç, daha sonra koluna girerek kendisine refakat eden bir askerle Anıtkabir’den ayrıldı.

FENERBAHÇELİLER ANITKABİR’DE

1907 Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Ali Koç, yönetim kurulu üyeleri, ÜNİFEB üyesi yurdun dört bir yanından gelen 52 ayrı üniversiteli Fenerbahçeli de Anıtkabir’i ziyaret etti. Başkan Ali Koç ve Fenerbahçeliler, Ata’nın mozolesine kırmızı beyaz karanfiller bıraktıktan sonra toplu hatıra fotoğrafı çektirdi.

İLKOKUL ÖNLÜĞÜ GİYEREK GELDİLER

Bu arada Ünye’nin Dünkü Çocukları Derneği üyesi her yaştan bir grupta, Anıtkabir’i ilkokul önlüğü kıyafetleriyle ziyaret ederek dikkatleri çekti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!