Felsefe öğretmeni adayları Meclis'te

Güncelleme Tarihi:

Felsefe öğretmeni adayları Mecliste
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2014 14:53

CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, öğretmen atamalarında taban puanlarında farklılıklar bulunduğunu söyledi. Baydar, "Atanamayan felsefe öğretmenleri için bıçak kemiğe dayanmış değil, kesmiş durumda" dedi.

Haberin Devamı

Baydar, atama bekleyen felsefe grubu öğretmenleriyle Parlamento'da basın toplantısı düzenledi. Öğretmen atamalarında taban puanlarında farklılıklar bulunduğunu belirten Baydar, din kültürü ve ahlak bilgisi alanındaki atamalarda taban puanın 60,19, beden eğitiminde 69,32, İngilizce'de 70,03, tarihte 81,75, felsefe alanında ise 85,13 olduğunu söyledi. Baydar, atanan ve atanamayan kişilerin hepsinin öğretmen olduğunu belirterek aralarında puan farkı olmaması gerektiğini belirtti.

Baydar, çözümün, tüm bölümlerdeki atamaya esas olacak şekilde makul bir atama taban puanı sınırı getirmek ve sınavsız bir şekilde atamaları gerçekleştirmek olduğunu anlattı.

Hükümete ve Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'ya çağrıda bulunan Baydar, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Hangi yıl, ne kadar, hangi alanda öğretmen açığımızın olacağı hesaplansın, bu hesap üzerinden kaç öğretmen adayının üniversitelere yerleşmesi gerektiği çıkarılsın, ileriki yıllarda üniversitelere alınacak öğrenci kontenjanı da buna göre belirlensin. Hükümet, kısa vadede de bir an önce öğretmen açıklarının hepsini kapsayacak şekilde bekleyen öğretmen adaylarının atamalarını gerçekleştirsin. Bu atamalar için Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bir kaynak sorunu yoktur. Çünkü 1 milyar 370 milyon liraya kaç 'ak saray' yapan bir hükümetin, kaynak sorunu ile ortaya çıkması gülünç olacaktır. Atanamayan felsefe öğretmenleri için bıçak kemiğe dayanmış değil, kesmiş durumda."

Daha sonra atanamayan felsefe grubu öğretmenleri söz alarak sorunlarını ve taleplerini dile getirdi.

Atama bekleyen Ezgi Akkurt, gözyaşlarını tutamayarak, ALES'ten 85, KPSS'den 84 puan aldığını, okul ikincisi olarak mezun olduğunu anlattı. Akkurt, "Ama şu anda burada duruyorum. KPSS'ye göre alıyorsun, 60 alanı öğretmen yapıyorsun ama beni almıyorsun. O zaman senin adaletin nasıl?" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!