Muhammet Eren Türkiye'ye geldi

Güncelleme Tarihi:

Muhammet Eren Türkiyeye geldi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2014 15:53

Türkiye'de kalp nakli için Almanya'ya getirilen ancak beyninde hasar oluştuğu öne sürülerek nakil yapılmayan 2 yaşındaki Muhammet Eren'in ambulans uçakla Türkiye'ye geldi.

Haberin Devamı

Türkiye'den Almanya'da Giessen Üniversitesi Çocuk Kliniği'ne götürülen ancak beyninde hasar oluştuğu öne sürülerek kalp nakli yapılmayan 2 yaşındaki Muhammet Eren'in ailesi, çocuğun sağlık durumuna ilişkin bir sosyal paylaşım sitesinde açıklamada yaptı.

Muhammet Eren'in beyin ölümünün henüz gerçekleşmediği, Almanya'da verilecek tıbbi ve hukuki mücadelenin artık kalmadığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"SON NEFESİMİZİ ORADA VERECEĞİZ"

"Eğer kalsa sonuna kadar direnir ve eninde sonunda bu hakkı evladımız için almaya çalışırdık. Olmadı. Bugün nasip olursa Sağlık Bakanlığına ait hava ambulansla İstanbul'a transfer edeceğiz. Son nefesimizi orada vereceğiz. Beyin ölümü gerçekleşmesi ne kadar zaman alır bilemiyoruz. Keşke verilecek tıbbi ya da hukuki bir mücadele olsa da didinsek. Ama yine de Allah diyoruz, kader yazılmış, öyle ya da böyle tecelli edecekti, sadece sebepler değişiyor. Adı güzel, kendi güzel Muhammet Eren'imizin ruhaniyetine fatiha. Rabbim acılarını dindirsin, daha fazla çektirmesin."

Haberin Devamı

MUHAMMET EREN'İN AİLESİ: ALMANYA'DA BEBEK CİNAYETİ İŞLENDİ

Öğleden sonra Frankfurt Havalimanı'na gitmek üzere hastaneden çıkacaklarını vurgulanan açıklamada, "Sonrasında da İstanbul'a. İstanbul'daki hastanemiz belli değil. Almanya'da resmen bebek cinayeti işlendi. İş tıbba da hukuka da uyduruldu. Eren'in beyin ölümü gerçekleşmedi daha. Türkiye'ye gidiş amacımız bir tedavi aramak değil. Sadece beklemek. Bu zamana kadar güle güle bekletildiği, ölümünü gözleri kapalı bekleyecek" denildi.

Türkiye'de yardımseverlerden 400 bin avro toplanarak Muhammet Eren Almanya'ya getirilmiş ve kalp nakli için Giessen Üniversitesi Çocuk Kliniği'ne yatırılmıştı. Beyninde hasar oluştuğu öne sürülerek kalp nakli yapılmayan 2 yaşındaki Muhammet Eren'in ailesi, karar nedeniyle hastaneye dava açmıştı.

TÜRKİYE'YE GELDİ

Almanya'nın Giessen Üniversitesi Hastanesi'nde kalp nakli beklerken 7,5 ay önce kalp krizi geçiren ve beyni ağır hasar gören 2 yaşındaki Muhammet Eren Dönmez, Sağlık Bakanlığı'nın gönderdiği ambulans uçakla saat 20.30'da İstanbul'a getirildi. Baba Yavuz Dönmez de oğluyla birlikte aynı uçakla geldi.

Haberin Devamı

Ambulans uçağın gelmesiyle birlikte, bir ambulans da aprona girerek uçağın yanına kadar yanaştı. Ambulanstaki sağlık görevlileri, minik Muhammet Eren'i kucaklayarak uçaktan ambulansa taşıdı. Muhammet Eren, daha sonra Çapa'daki İ.Ü. İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Yoğun Bakım Ünitesi'ne götürüldü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!