Sigara 'toptan yasaklansın' talebi

Güncelleme Tarihi:

Sigara toptan yasaklansın talebi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2014 13:00

Amerika Massachusetts eyaleti dünyada eşi benzeri görülmemiş bir yasağı tartışıyor. Eyaletin 7.700 nüfuslu Westminster kasabasında sigara satışının toptan yasaklanması konuşuluyor.

Haberin Devamı

Yasak talebi Amerika Akciğer Derneği tarafından yapıldı. Çarşamba günü yasağın gerekçeleriyle ilgili olarak bir basın toplantısı yapılacak. Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Amerika Akciğer Derneği Yöneticisi Thomas Carr, “Bu kasaba için doğru olan bir uygulama” açıklamasını yaptı. Kasabada çalışan sağlık çalışanlarından Elizabeth Swedberg ise, “Sigara firmaları genç insanları yakalamak için çalışıyor. Elektronik sigara gibi yöntemler deniyorlar” dedi.

Sigara toptan yasaklansın talebi
TİRYAKİLERİ BEKLEYEN BÜYÜK TEHLİKE

5.6 MİLYON ÇOCUK ÖLECEK

Swedberg’ün iddiasına göre eğer Amerika böyle sigara tüketmeye devam ederse önümüzdeki yıllarda 5.6 milyon çocuk 18 yaşın altında sigaraya bağlı hastalıklardan hayatını kaybedecek. Westminster’da bakkal dükkanı işleten Biran Vincent ise dükkanına gelen 4 müşteriden 1’inin sigara aldığını ifade ederken yasak uygulaması kabul edildiği takdirde kimsenin sigarayı bırakmayacağını söyledi. Kasabada dükkan işleten Vincent şimdiye kadar sigara yasağının başlamaması için 800 de imza toplamış.

Haberin Devamı

BAŞKA BÖLGELERDEN SATIN ALACAKLAR

Sigara yasağıyla ilgili olarak Amerika’nın en büyük sigara şirketlerinden Richmond’dan da açıklama geldi. Şirketin sözcüsü David Sutton, “Bu uygulama civarda çalışan tütün işçilerinin işlerini kötü etkileyecek. Siz bu kasabada sigarayı yasaklarsanız insanlar başka kasabalardan tütün ürünlerini temin edeceklerdir” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!