Konsolosluktan bir ilk

Güncelleme Tarihi:

Konsolosluktan bir ilk
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2014 11:58

Frankfurt Başkonsolosluğu’nun Uluslararası Aleviler Birliği (AUB) Wiesbaden Alevi Cemevi Merkezi ile birlikte düzenlediği aşure ve cemde, Ortadoğu’da Müslümanları katleden Müslümanlar sert şekilde eleştirildi

Haberin Devamı

Frankfurt Başkonsolosluğu tarihinde ilk kez bir ‘Cem ve aşure günü’ düzenledi. Başkonsolosluğun Uluslararası Aleviler Birliği (AUB)

Konsolosluktan bir ilk
Wiesbaden Alevi Cemevi Merkezi ile birlikte “Sevgide Buluşalım, Aşure ve Birlik Cemi” adıyla Mainz Kastel Acorum Park’ta gerçekleştirdiği etkinliğe Frankfurt Başkonsolosu Ufuk Ekici, Konsolos Özkan Durmaz, Din Ataşesi Ramazan Dağlı, Cem Federasyonu Alevi İslam Din Hizmetleri Daire Başkanı Dede Celal Özer, Hessen DİTİB Başkanı Fuat Kurt, Caferiler Birliği Yöneticisi İsa Güneş de katıldılar. Cemde Aleviler, Türkiye’de Ramazan’da gösterilen hassasiyetin kendilerine de Muharrem ayında gösterilmesini talep ettiler.

‘Kerbela’yı doğru anlamak gerek’

Frankfurt Başkonsolosu Ekici, Müslümanların ortak paydasının Ehlibeyt sevgisi olduğunu vurguladığı konuşmasında “Hz Hüseyin ve 72 yakının Kerbela’da katledilmesi tarihimizde kara bir lekedir. Kerbela haklının haksızlığa karşı mücadelesi, hak için zulme karşı azimli kararlılığıdır. Kalbinde iman taşıyan Hz Muhammed’e karşı muhabbet besleyen herkesin ortak acısı, ortak kederidir. Her Müslümanın matem tutması, mesajları doğru anlaması gerekir. Ne yazık ki günümüzde de benzer katliamlar yapılıyor. Kerbela’yı doğru okumamız, doğru anlamamız gerekiyor” ifadelerine yer verdi.

Ortadoğu bütün dünyanın ayıbı

Din Ataşesi Ramazan Dağlı da Kerbela’da Hz Hüseyin’in şaadetiyle zulme ve zalimlere üstün geldiğini söyledi. Ortadoğu’da çocukların, kadınların ırzına geçilmesinin dünyanın utancı olması gerektiğini vurgulayan Dede Celal Özer ise “Bu olaylar İslam coğrafyasında bazı Müslümanların Kerbela’yı doğru okumadıklarını gösteriyor. Meşrebi ne olursa olsun tüm Müslümanlar bu zulümlere dur demeliyiz” diye konuştu. Wiesbaden Cemevi adına konuşan Hamza Kurnaz ise Türkiye’de Alevi çalıştayında artık sona gelinmesini, Alevilerin taleplerinin yerine getirilmesini istedi. Celal Özer’in post dedeliği yaptığı cemde Kerbela şehitleri için dualar edildi ardından da aşure dağıtıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!