Hopa davası ertelendi

Güncelleme Tarihi:

Hopa davası ertelendi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2014 11:49

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan’ın AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan olduğu 2011 yılında Artvin’in Hopa İlçesi’ndeki seçim mitingi öncesi ve sonrasında çıkan olaylara karıştıkları suçlamasıyla haklarında dava açılan 60 sanığın tutuksuz yargılandığı davanın 9’uncu duruşması yapıldı.

Haberin Devamı

Hopa 1’inci Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki 9’uncu duruşmaya tutuksuz yargılanan 60 sanıktan 5’i katıldı. Bazı yazıların cevabının beklenmesi, davanın hazırlık aşamasında bilgilerine başvurulan iki polisin görev yerlerinin belirlenmesi kararlaştırılan duruşma sadece 5 dakika sürdü ve 17 Şubat 2015’e ertelendi.

Adliye önünde açıklama yapan Halkevleri Hopa Şube Başkanı Kamil Ustabaş, duruşmanın bir an önce sonlandırılması gerektiğini belirterek, yargılananların aslında mağdur olduğunu savundu.

Ustabaş şöyle konuştu:
"Böyle olduğu için mahkeme uzatılıyor. O gün gazla öldürülen Metin Lokumcu ile ilgili soruşturmada herhangi bir adım atılmadı. Soruşturmada bir ilerleme yok. O soruşturmada ilerlemenin önünü kesmek amacıyla bu mahkeme süreçlerini uzatıyorlar. Mahkemenin bitirilerek beraat etmemiz gerekiyor. O gün mağdur olan Hopa halkıdır. Hopa halkına ve sanıklara şiddet uygulandı. Polisi ve özel harekatıyla Hopa’yı işgal etmeye çalışan AKP bize saldırdı. Bu sırada Metin Lokumcu öldürüldü. Biz bu davanın bitirilip Metin Hoca’yı öldürenlerin yargılanmasını istiyoruz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!