“Yamyam” katil şizofrenmiş

Güncelleme Tarihi:

“Yamyam” katil şizofrenmiş
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2014 11:34

İngiltere’nin Galler bölgesindeki Caerpilly kentinde bir barda tanışıp otel odasına davet ettiği 22 yaşındaki satış görevlisi Cerys Yemm’in “gözlerini ve yüzünün bir kısmını yerken” yakalanan ve polis tarafından şok tabancası ile vurulunca kalp krizi geçirip ölen 34 yaşındaki Matthew Williams’ın paranoid şizofreni hastası olduğu ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Williams’ın annesi Sally Ann, konu ile ilgili BBC’ye yaptığı açıklamada yaşananlardan devleti sorumlu tuttu ve “akıl hastası olan oğlunun ihtiyaç duyduğu yardımı alamadığını” ve olay sırasında “hastanede olması gerektiğini” söyledi.

Sally Ann Williams, cinayeti işlemeden sadece iki hafta önce hapisten çıkan oğlunun, hapishanedeyken paranoid şizofreni tedavisi gördüğünü ancak bu tedavinin serbest bırakılmasının ardından devam etmediğini belirtti.

Anne Williams “Oğlum gerçek olmayan şeyler gördüğünü iddia eder, sesler duyardı. Yiyeceklerine zehir karıştırıldığını iddia ederdi. Onun için tehdit oluşturduğunu düşündüğü kişilere karşı agresif davranırdı. Onun hastaneye yatırılması gerekiyordu. Hapishaneden her çıkışında aynı süreçten geçiyorduk. Onu gerekli gözetimi alamadığı ve tedavi göremediği otellere yerleştiriyorlardı” dedi.

Adalet Bakanlığı yaşananlarla ilgili bir soruşturma başlatıldığını ve olayda ihmal olup olmadığının araştırılacağını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!