Mısırlı Ensar Beyt el Makdis'ten IŞİD'e bağlılık yemini

Güncelleme Tarihi:

Mısırlı Ensar Beyt el Makdisten IŞİDe bağlılık yemini
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2014 10:55

Mısır'ın en kanlı örgütlerinden Ensar Beyt el Makdis, Twitter hesabından bir açıklama yaparak Irak Şam İslam Devleti'ne (IŞİD) bağlılık yemini etti.

Haberin Devamı

Ensar Beyt el Makdis tarafından yapılan bu açıklama, IŞİD'e şimdiye kadar Irak ve Şam dışında verilen en göze çarpan bağlılık yemini olarak görülüyor. Aynı zaman bölgede El Kaide'ye yönelik desteğin gittikçe IŞİD'e kaydığının da bir göstergesi. Ancak bu bağlılık yemininin, Mısır'da IŞİD'in belirlediği hedeflere Ensar Beyt el Makdis tarafından saldırılar düzenlenmesi gibi bir taktik değişimi anlamına gelip gelmediği henüz bilinmiyor.

Örgütün Twitter hesabından yayımlanan ses kaydında, IŞİD lideri Ebu Bekir el Bağdaki kastedilerek "Halife İbrahim Ibn Avad'a bağlılık yemini ettiğimizi, onu dinleyip izinden gideceğimizi bildiriyoruz. Yeryüzündeki tüm Müslümanları da Halife'ye bağlılık yemini etmeye ve onu desteklemeye çağırıyoruz" denildi. Mesajda ayrıca Mısırlılara seslenilerek, Cumhurbaşkanı Abdülfettah el Sisi'ye karşı ayaklanmaları istendi.

Haberin Devamı

Twitter mesajının ardından Mısır İçişleri Bakanlığı sözcüsü Hani Abdül Latif tarafından yapılan açıklamada, söz konusu mesajın Mısır'ın militanlarla mücadelesi konusunda bir değişikliğe neden olmayacağını söyledi ve "Sadece isimleri farklı ama aynı teröristler" diye konuştu.

Örgüt, geçtiğimiz yıl temmuz ayında Mısır ordusunun Muhammed Mursi'yi devirmesiyle sonuçlanan ayaklanma sürecinde Sina yarımadasında özellikle polislere ve askerlere yönelik saldırılarıyla öne çıkmıştı. Bunun dışında İsrail sınırındaki bir turist otobüsünün bombalanması olayını da üstlenmişti.

Mısırlı Ensar Beyt el Makdisten IŞİDe bağlılık yemini
IRAKLI YETKİLİLER DOĞRULADI: BAĞDADİ YARALANDI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!