Anıtkabir'de Bahçeli'ye büyük ilgi

Güncelleme Tarihi:

Anıtkabirde Bahçeliye büyük ilgi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2014 11:14

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 76. yılında Anıtkabir'de düzenlenen devlet töreniyle anıldı.

Haberin Devamı

Törene bu yıl Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı sıfatıyla, Başbakan Ahmet Davutoğlu da Başbakan sıfatıyla ilk kez katıldı. Törende ayrıca Türk Yıldızları ve Solo Türk ekibi bir gösteri yaptı. Türk Yıldızları'nın Anıtkabir üzerine çizdikleri kalp büyük alkış aldı. Anıtkabir'in önüne ayrıca bu yıl Ankara Çiçekçiler Derneği tarafından karanfillerden yapılmış Türk bayrağı ve Atatürk resmi yerleştirildi. Resim ziyaretçilerden büyük ilgi gördü.

Anıtkabir'deki tören, saat 08.55'de devlet erkanının Aslanlı Yol'da yürümesiyle başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki kortejde, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan yardımcıları Bülent Arınç, Numan Kurtulmuş, Yüksek Yargı temsilcileri, Bakanlar Kurulu üyeleri, kuvvet komutanları, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, siyasi partilerin temsilcileri, bürokratlar ve diğer devlet erkanı yer aldı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ay yıldızlı kırmızı-beyaz karanfillerden oluşan çelengi mozoleye koydu. Atatürk'ün 76 yıl önce ebediyete intikal ettiği saat olan 09.05'de sirenler eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve ardından İstiklal Marşı okundu. Tüm yurtta olduğu gibi Anıtkabir'de de gönderdeki Türk bayrağı yarıya indirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve protokolde yer alan devlet erkanı, ardından Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti. Erdoğan ve protokol buraya doğru geçerken Solo Türk uçağı gösteri uçuşu yaptı. Solotürk ise bir F-16'nın uçabileceği en düşük hızda Anıtkabir üzerinden "yavaş geçiş" gerçekleştirdi.

Burada Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayan Erdoğan, şunları yazdı: "Vefatının 76. yıl dönümünde Cumhuriyetimizin banisi, ilk cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal'i bir kez daha derin bir hürmetle yadediyoruz. Gazi Mustafa Kemal ve yol arkadaşlarının işaret ettikleri, hayatları boyunca da ulaşmak için azimle mücadele verdikleri hedeflere millet olarak her zamankinden daha yakınız. Türkiye istikrarla büyüyen ekonomisi, ileri standartlara ulaşan demokrasisi, içeride temin ettiği huzuru ve refahı, dışarıda elde ettiği itibarıyla hedeflerine doğru kararlılıkla ilerliyor. Başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere, tüm gazi ve şehitlerimizden devraldığımız mirası azimle taşımaya, gazi ve şehitlerimizin uğruna can verdikleri vatanımızı daha da büyütmeye devam edeceğiz. Ruhunuz şad olsun."

Erdoğan'ın Misak-ı Milli Kulesi'nden çıkışından sonra bir süre kule önünde bekledi. Bu esnada Türk Yıldızları Anıtkabir'in üzerinden alçak uçuş gerçekleştirerek Anıtkabir üzerinde kalp çizdi.

VATANDAŞLAR BAHÇELİ İLE SELFİE ÇEKTİRME YARIŞINA GİRDİ

Erdoğan'ın Misak-ı Milli Kulesi'ne girişi ve çıkışı esnasında "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganları atıldı. Erdoğan'ın ayrılmasından sonra ise oradaki vatandaşların en çok ilgi gösterdiği isim ise MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Atatürk'e benzerliği ile bilinen Göksel Kaya oldu. Vatandaşlar hem Bahçeli hem de Kaya ile birlikte fotoğraf ve selfie çektirme yarışına girdi. Bahçeli ve Kaya da gazetecilerin ilgisiyle karşılaştı.

Anıtkabir'deki törende izciler ve seğmenler de bulundu. Seğmenler ve izciler askerlerle birlikte Aslanlı Yol'da ve meşalelerin yanında nöbet tuttu. Devlet töreninin sona ermesinin ardından ise Anıtkabir vatandaşların ziyaretine açıldı. Anıtkabir'in girişlerinde ziyaretçi yoğunluğu yaşandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!