Okullara "uyuşturucu rehberi"

Güncelleme Tarihi:

Okullara uyuşturucu rehberi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2014 09:32

Sağlık Bakanlığı, madde bağımlılığının tedavisini sağlayan kurumların etkinliğini artıracak. Madde bağımlılığı danışma hattı kuracak ve uyuşturucunun zararlarıyla ilgili okullarda rehberlik programlarının uygulanması sağlanacak.

Haberin Devamı

Hükümetin 2015 yılı programında, Sağlıkta Dönüşüm çerçevesinde gelecek hedefleri açıklandı. Tütün ve tütün mamulleri, alkol ile bağımlılık yapıcı maddelerin kullanılmaması için mücadele eden Sağlık Bakanlığı, programa göre yeni yılda da bunların kullanımının azaltılması ve pasif etkilenimin önlenmesi için çalışacak. Bu kapsamda, tütün, alkol ve diğer bağımlılık yapıcı maddelerin zararlarıyla ilgili özellikle gençlere yönelik görsel ve işitsel materyallerle desteklenmiş eğitim modülleri ve programlar hazırlanacak, konferans, panel ve sempozyumlar düzenlenecek, bilinçlendirme faaliyetlerinde medya araçları daha aktif şekilde kullanılacak.
Uyuşturucu madde bağımlılarına yönelik tedavi ve rehabilitasyon hizmetleri güçlendirilecek. Sağlık Bakanlığı, bu kapsamda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, İç İşleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve sivil toplum kuruluşları ile işbirliği yapacak.

Haberin Devamı

Madde bağımlılığının tedavisini sağlayan kurumların etkinliği artırılacak, Sağlık Bakanlığı bünyesinde madde bağımlılığı danışma hattı kurulacak. Ayrıca, Çocuk ve Ergen Alkol Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezleri (ÇEMATEM)'ler kapasite ve sayı olarak artırılacak, uyuşturucu madde kullanımının zararlarıyla ilgili okullarda rehberlik programları uygulanacak.

Çocuk İzlem Merkezleri'nin sayısı artırılacak

Yeni programa göre ayrıca, ruh sağlığı hizmetleri nitelik ve nicelik açısından geliştirilecek.
Sağlık Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve sivil toplum kuruluşları ile birlikte hareket edecek.

Toplum ruh sağlığı merkezlerinin, madde kullanan ve bakım ihtiyacı olan hastalar dahil olmak üzere tüm kronik ruhsal bozukluğu olan hastalara hizmet verecek şekilde kapasitesi ve sayısı artırılacak.

Ulusal ruh sağlığı profili araştırması yapılacak ve istismara uğrayan çocukların rehabilitasyonunu sağlamak amacıyla çocuk izlem merkezlerinin (ÇİM) sayısı artırılacak, personele teorik ve pratik eğitimler verilecek.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!