IŞİD’e Beyci’de ağır darbe

Güncelleme Tarihi:

IŞİD’e Beyci’de ağır darbe
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2014 00:56

Terör örgütü Irak-Şam İslam Devleti’nin (IŞİD) lideri Ebu Bekir el Bağdadi’nin ABD öncülüğündeki koalisyonun hava saldırısında öldüğü veya yaralandığına dair iddialar ortaya atılırken, dün Irak ordusu örgüte yeni darbeler indirdi.

Haberin Devamı

Irak ordu birlikleri ülkenin en büyük rafinerisine ev sahipliği yapan Selahaddin eyaletindeki Beyci rafinerisine örgütün sürdürdüğü kuşatmayı kırmak üzere kente büyük çaplı bir saldırı başlattı. İngiliz haber ajansı Reuters, Irak kuvvetlerinin Beyci’ye güney ve batıdan girerek El Tamim semti ile kent merkezini ele geçirdiğini duyurdu. Beyci kenti 11 Haziran’da IŞİD militanlarının eline geçmiş, 18 Haziran’da ise rafineri kuşatılmıştı.

YENİ AŞAMA

IŞİD’e yönelik geniş kapsamlı bir diğer operasyonsa Ramadi’ye bağlı Hit’te düzenlendi. IŞİD’e karşı üç koldan başlatılan operasyonda 16 köyün Irak güçlerinin eline geçtiği kaydedildi. CBS televizyonuna konuşan ABD Başkanı Barack Obama, Irak’a bin 500 askerin daha gönderilmesini ‘yeni aşama’ olarak nitelendirdi. Obama Irak güçlerine hava desteğinin artırılacağını ancak Irak’a gidecek ABD askerlerinin çatışmaya girmeyeceğini söyledi.

Haberin Devamı

ITC: SİLAH İSTEDİK

Irak Türkmen Cephesi (ITC) Başkanı ve Kerkük Milletvekili Erşet Salihi, silahlı bir Türkmen gücünün oluşturulması için Irak Başbakanı Haydar el-İbadi’den talepte bulunduklarını belirtti. AA’ya konuşan Salihi, terör örgütü IŞİD’in saldırıları sonrası Irak’taki Türkmen halkın korunmasız kaldığını söyledi. Türkmenlerin hali hazırda bazı hafif silahlarla kendilerini koruduklarını aktaran Salihi, bunların yetersiz olduğunu, daha ağır silahlara ihtiyaç duyduklarını dile getirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!