Yetiş Ayşe

Haberin Devamı

Yetiş Ayşe’ye aaral@hurriyet.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

Yetiş Ayşe’yle ilgili 1-2 küçük hatırlatma yapmak istiyorum. Yardım etmek isteyen okur dostlarım hangi tarihte yayınlanan, hangi başlıklı ve rumuzlu eposta ile ilgili bilgi istediklerini detaylı yazarlarsa bizim de cevap vermemiz kolaylaşmış olur. (mümkünse linkini de ekleyerek)
Epostanın konu kısmına da “Yetiş Ayşe” yazılmasında yarar var elbette.

Yardım talep edenler de bana eposta gönderirken taleplerinizi daha detaylı yazarsanız yardım olasılıklarını arttırmış olursunuz. Örneğin kıyafet talep ediyorsanız kaç beden giydiğinizi ve boyunuzun uzun ya da kısa olup olmadığını, ne tür kıyafetleri tercih ettiğinizi (spor, kapalı, abiye, takım elbise vs), eklerseniz herkesin işi kolaylaşmış olur.

Haberin Devamı

İsminizin yayınlanmasını istemiyorsanız kendinize bir rumuz seçmenizde de yarar var, gelen taleplerin kime geldiğinin anlaşılabilmesi açısından.

Hangi şehirde olduğunuzu eklemeniz de o şehirdekilerden yardım alma olasılığınızı arttıracaktır.
Epostalarınızı bana gönderirken Yetiş Ayşe konu başlığını yazmayı ve yazınızın yayınlanacağını düşünerek size uygun dille yazmanızı da rica edeceğim.

Son olarak lütfen “bu epostayı sadece sen oku diye yazdım, yayınlama” diyerek yardım talep etmeyin, okur dostlarımın desteği olmadan benim yardım etmem kolay olmuyor.
Kimliğinizi ortaya çıkarmayacak şekilde de kendinizi anlatabilirsiniz.

Epostalar yayına hazırlanırken zaten soyadları ve bazı kişisel bilgileri sansürlüyoruz.

Merak edenler için epostalar daha kolay okunabilmeleri ve anlaşılabilir olmaları için imla hataları ve sair bakımlardan da düzeltilip yayınlanıyor.
Epostalarınıza en geç bir sonraki Yetiş Ayşe yayın gününe kadar cevap vermeye gayret ediyoruz.

….

AYAKKABI VE KIYAFET YARDIMI
Ayşe Abla 3 Kasım’da yayımlanan Türkan Hanım’ın ayakkabı ve kıyafet yardımına talibim.
Gül
CEVAP: Sevgili Gül Türkan Hanım’a iletişim bilgilerin gönderildi, o seninle iletişime geçecektir. Sevgiler.
….
KAŞLAR
Merhabalar Ayşe Hanımcım.
Ben G.. İzmir’den yazıyorum. Sizi beğenerek takip ediyor ve yaptığınız işleri gözlerim dolarak okuyorum. Allah’a şükür bir eksiğim yok, hamdolsun iyiyim. Ama benim derdim kaşlarımla benimkisi de böyle bir dert. Kaşlarımda kalıcı makyaj uygulaması vardı ve son olarak lazer uygulamasıyla sildirmeye çalışmaktayım.
Kaşlarım çok seyrekti ve bu işlemler nedeniyle daha da seyrekleşti. Fazla uzatmayayım.
Sorum şu: sanatçıların kaşlarına bayılıyorum, çoğunun belki doğaldır belli ama olmayanlar da var.
Nerde yaptırırlar, ne yaptırırlar kime giderler, haberiniz var mıdır? Ya da araştırabilir misiniz benim için? Kaş ektirme duydum ama herkese güvenilmiyor biliyorsunuz ben de size güvendim bir yol sorayım dedim.
Biliyorsunuz kaş demek neredeyse her şey demek, surat ve yüz ifadesi için.
Size beni daha iyi anlayacağınızı umarak bir de resim gönderiyorum.
Selam ederim.
Cevaplarınızı bekliyorum.
Başarılarınızın devamını dilerim.
G.
CEVAP: Sevgili G., özellikle İzmir’den bu konuda sana bilgi ve/veya destek vermek isteyen olursa yönlendireceğim. Sevgiler.
….

Haberin Devamı

İŞ İMKÂNI
Sizden bir ricada bulanacaktık biz iki ünv. mezun kuzenleriz. Bayanız ama daha atanmadık ve bizim bir hayalimiz var.
Biz Şırnak Uludere İlçesi’nde kalıyoruz ve kendi memleketimizde bir tane giyim mağazası açmak istiyoruz ama elimizde hiç sermaye yok.
Benim babam vefat etmiş, amcam da yaşlı çalışmıyor. Burada giyim ürünleri çok pahalı olduğu için tekstil ürünleri satacağız ve çok gideceğini düşünüyoruz ama hayalde kalıyor bizim için. Belki bunu sizin sayenizde açıp eve böyle katkıda bulunuruz ve bunu hemen yapmak istiyoruz.
Lütfen bize acil olarak yardım eder misiniz?
Bir 15.000’ ne yakın maddi yardımda bulunursanız çok sevindirirsiniz bizi.
İnşallah bizi duyarsınız, şimdiden teşekkür ederiz.
Edibe
CEVAP: Sevgili Edibe okur dostlarımdan yardım etmek isteyen olursa yönlendiririm. Kredi de alabilirsiniz, bir araştırın, kadınlara iş kurmaları için destek olan pek çok kurum var.

Haberin Devamı

60-70 LİRA BORÇ VEREBİLİR MİSİN?
Ayşe Abla, rahatsız ettiğim için özür dilerim. Yeni evlendik 4 Eylül’de Allah’ın izniyle bir senemizi doldurduk. Düğün zamanında epeyi borç yaptık destek çıkan tek biri bile olmadı abla. Düğünde gelir dedik gelmeyince de evliliğimizin ilk ayında hacizler gelmeye başladı abla. Çok olmadı beyaz eşyamızı mobilyalarımızı satmak zorunda kaldık. Eşim markette kasiyer.
Ben de garsonluk yapıyorum.
Evde ne gaz ne su kaldı.
Çevremde destek olacak kimsem de kalmadı. Destek olanlar oldu zamanında ancak öyle zorda düştük ki abla inan artık kimseye de bir şey diyemedim.
Eğer mümkünse 60-70 lira borç verebilir misin eşim cuma günü alacak avansını alır almaz anamın üzerine yemin ederim geciktirmeden iadesini yaparım ablam.
Hakkını helal et abla bana kızma ne olur kötü bir şey deme.
L.
CEVAP: bana bir hesap numarası ya da isim, soyad gönderirsen bir kereye mahsus yollayacağım. Parayı geri istemem, abla hediyesi olsun, hakkımı da helal ediyorum. Allah kolaylık versin, sevgiler.
….

Haberin Devamı

AYAKKABI VE GİYSİ YARDIMI İÇİN

Merhaba Ayşe Hanım,
03.11.2014 tarihinde 42-44 beden ve 38-39 numara bayan ayakkabı yardımı yapmak
İsteyen Türkan Hanım’a iletişim bilgilerimi verirseniz çok sevinirim.
İlknur A.
CEVAP: Sevgili İlknur Türkan Hanım’a iletişim bilgilerin gönderildi, o seninle iletişime geçecektir. Sevgiler.
….

2.000 LİRAYI RÜYAMDA BİLE GÖREMİYORUM

Merhabalar Ayşe Hanım;
Biliyorsunuz ben sizin köşenin müdavimlerindenim. Sizi çok severek takip etmekteyim. Başım sıkıştığında da kimselerim olmadığından genelde size başvuruyorum. Bildiğiniz gibi ben sara hastasıyım. Kızım ve kendimden başka kimsemiz yok. Onu tek başıma çalışarak büyütmeye çalışıyorum. Biliyorum bu zamanda herkesin sıkıntısı var ve herkes zor durumda ama öyle çaresiz kalıyorum ki sizden başka gidecek yerim yok inanın. Bir yerde çalışıyorum. Yemek ve çay işleri ön muhasebe de var. Asgari ücret alıyorum. Maaş üzerinde icram var kesinti oluyor. Aylık elime geçen 634.-TL. Sigortasız çalışsam hastalığım sebebiyle böyle bir şey mümkün değil ama hiçbir şeye yetişemiyorum. Elektrik kesik, telefon bilgisayar yok. Bilgisayarı ben ancak işyerinde kullanıyorum. Borçlar birikmiş dağ gibi olmuş. Akşamları sofraya bir tabak yemek koyarsam benden mutlusu yok. Uçan kuşa borcum var ama ne yapacağımı bilmiyorum.
2.000 gibi bir rakamla elden aldıklarım ve birikmiş borçlarımı ödeyebiliyorum ancak 2.000 lirayı rüyamda bile göremiyorum. Kredi almak istesem bankalardan önceki yıllardan icralık olduğumdan maalesef ufak bir kredi bile alamıyorum. Ben bana yardım edecek okurunuza kredi öder gibi bu parayı geri ödemek koşuluyla istiyorum. Ancak bu şekilde içim rahat edebilir. Öbür türlüsü beni gerçekten üzüyor çünkü. Bir de 12 yaşında dünyalar güzeli ve çok başarılı bir kızım var. Onun da giyecek hiçbir şeyi yok nerdeyse kışlık mont kazak gibi ihtiyaçlarımız var. Maalesef bu yoklukta ona da hiçbir şey alamıyorum. Eş dost sağ olsun elinden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyor ama kışa girdik geçen senekiler maalesef olmuyor. Anlayacağınız borçlarım gibi kızımın üstü başı da çok zor durumda...
Ayşe Hanım size ve okuyucularınıza iyi dileklerimi ve dualarımı göndermekten başka elimden bir şey gelmiyor ne yazık ki?

Haberin Devamı

Sevgi ve saygılarımla.
Not : ismimi yayınlamazsanız çok sevinirim.
N.
CEVAP: Sevgili N., okur dostlarımdan yardım etmek isteyen olursa yönlendiririm. Sevgiler.
….
KAPICI DAİRESİNDE KİRA KARŞILIĞI OTURUYORUZ

Merhabalar Ayşe Hanım,
Bir arkadaş vasıtasıyla size yazıyorum. Ankara’da ikamet ediyorum bir kapıcı dairesinde kira karşılığı oturuyoruz ben evlere temizliğe gidiyorum kızım da üniversitede okuyor elimizden geldiğince geçinmeye çalışıyoruz.
Okurlarınızdan ricam kendim için kilolu olduğumdan çok çabuk yırtılıyor, büyük beden (56 beden giyiyorum) 38-39 numara ayakkabı istiyorum ve kızım için 42 beden pantolon ve özellikle mont istiyorum malum önümüz kış.
Ayakkabısı var, su geçiriyor. Lütfen yardımlarınızı bekliyoruz
İsmim Sevilay
Bu mail üzerinden iletişime geçebilirler çünkü kızım bilsin istemiyorum o yüzden telefon yazmıyorum anlayacağınızı umuyorum.
Sevilay
CEVAP: Sevgili Sevilay, okur dostlarımdan yardım etmek isteyen olursa yönlendiririm. Sevgiler.

EKMEK FIRINI

Oğlum ekmek fırını açmak istiyor.
Yardım ederseniz sevinirim
Sevde
CEVAP: Sevgili Sevde, okur dostlarımdan yardım etmek isteyen olursa yönlendiririm. Sevgiler.


39 NUMARA AYAKKABI

Merhaba 39 numara ayakkabı talep eden bayanın iletişim bilgilerini paylaşmanızı rica ediyorum.
Teşekkürler
CEVAP: bilgiler size iletildi, harikasınız. Öpüyorum sarılarak.

BURS TALEPLERİ

Yetiş Ayşe’ye çok fazla burs talebi geldiğinden hepsini tek başlık altında toplayacağız bundan sonra.
Okur dostlarımdan burs vermek isteyen olursa talep edenlerin bilgilerini ona ileteceğim.
Tüm öğrencilerimize başarılar dilerim.

OKUMAK SANDIĞIMDAN ZORMUŞ

Sayın Ayşe Hanım,
%30 bedensel engelliyim, tek kolum doğuştan kısa (kullanamayacak kadar) … Üniversitesi iletişim fakültesinde okuyorum.
Yurt çıkmadığı için aylıklı pansiyonda kalıyorum.
9 kardeşiz, içlerinde tek okuyan benim. Ailemden en ufak bir destek görmüyorum sadece abim iki ayda bir 100 TL gönderiyor.
Okulum dışında engelli olduğumdan iş bulma şansım yok denecek kadar az.
Daha önce kırtasiyede çalışıyordum şimdi ise iş arıyorum.
Sizden ricam bana Avrupa yakasında part time iş imkânı sağlayacak okurlarınıza sesimi duyurmanız.
Ayrıca genç bir insan için söylemesi çok zor olsa da aylık akbil ihtiyacım var. Ben Kâğıthane’de kalıyorum okulum çok uzak bana.
Ayrıca üstüne küçülen kışlık montu olan varsa (xl beden) ben kullanmak isterim.
Saygılarımla.


LÜTFEN ACİL YARDIMA İHTİYACIM VAR

Merhaba Ayşe Abla ben Sibel,
… Üniversitesi son sınıf öğrencisiyim
Babam asgari ücretle çalışıyor, 3 kardeşiz, üçümüzü de okutmaya çalışıyor. Lisans sertifikası almam için sınavlara girmem gerekiyor.
Başvurular başladı ama benim ücretleri karşılayacak maddi durumum yok yurt paramı bile zor karşılıyorum para bulamazsam sınavlara giremeyeceğim yardım
İsteyecek kimsem yok lütfen yardım eder misiniz acil maddi desteğe ihtiyacım var.
Sibel
….

BURS BEKLİYORUM

Merhaba Ayşe Abla,
Ben çok utanarak yazıyorum bu yazıyı. Ben şu anda üniversite okumaktayım.
Ailemin durumu çok kötü ve bana hiç destek olamıyorlar. Kitap bile Alamıyorum ve çok zor durumdayım. Ben arkadaşlarla evde kalıyorum ama Durumum hiç yok. Üniversiteye gidecek yol param bile yok. Çok zor zamanlar geçiriyorum. Ben sizden yardım bekliyorum. Burs vermek isteyen yardımsever insanlarımızdan yardım bekliyorum.
Çok teşekkür ederim.
Emrah

BURSA İHTİYACIM VAR

Merhaba Ayşe Abla,
Ben şu anda mühendislik fakültesinde okumaktayım. Maalesef ailemin maddi durumu çok kötü. Ben yazın çalışıp Biraz para biriktirdim ama ancak bir aylık ev masraflarını ödedim.
Ailem de bana yardım edecek durumu yok ve çok zor durumdayım. Hatta okulu Bırakmayı bile düşünüyorum. En son çare size yazmayı düşündüm. Ev kirasını Ve ihtiyaçlarımı artık karşılayamıyorum. Lütfen bana yardımcı olun. Çok ihtiyacım var. Selamlar
Yunus
….
ARIKÖK İLKOKULU-ORTAOKULU ARIKÖK KÖYÜ BOZOVA/ŞANLIURFA

Merhabalar,
Ben Arıkök Köyü’nde Bulunan Arıkök İlkokulu'nda Sınıf Öğretmeni Fatmagül Araz. Gerek ilkokul gerek ortaokul olarak birçok ihtiyacımız var. Ailelerimizin maddi durumları hiç iyi değil ve ihtiyaçları karşılama noktasında öğretmenler olarak yetersiz kalıyoruz. Lütfen bize yardım edin. Öğrencilerimiz en küçük yardıma bile muhtaç. Lütfen onlara yardım elinizi uzatın.
Yardımlarınızı öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz olarak umutla bekliyoruz.
Böyle bir şeye aracı olabilmek mutluluk verici bir şey olsa gerek. Emeğiniz ve yardımlarınız için çok teşekkür ederiz.
İhtiyaçlarımız:
*1. Sınıf öğrencimiz için kırtasiye seti ve ilk okuma yazma seti
* 8. Sınıf öğrencilerimiz için teog hazırlık kitapları ve denemeler.
*spor faaliyetlerimiz için spor malzemeleri
*fen ve teknoloji dersi için deney malzemeleri
*okulumuzu boyayabilmek için duvar boyası
*projeksiyon cihazı
*Atatürk büstü
Sınıf öğretmeni Fatmagül Araz: 0507 094 26 17/
myfa2526@hotmail.com
Okul Müdürü Burcu Altındağ: 0506 380 89 19
Okul sabit telefon numarası:0414 716 42 51
Okul açık adresi: Arıkök İlkokulu-Ortaokulu Adıyaman Yolu Üzeri Arıkök Köyü Bozova/Şanlıurfa
Okul web adresi: 1)arıkök ilkokulu:http://740997.meb.k12.tr/
2)Arıkök Ortaokulu: http://741047.meb.k12.tr/

….
İKİZLİ İLKOKULU-ORTAOKULU İKİZLİ KÖYÜ EMİRGAZİ/KONYA

İyi akşamlar.
İl- içi tayinle başka bir köy okuluna atandım ve yine birtakım ihtiyaçlarımız var.
Öncelikle a4 kâğıt, yazıcı toneri, fotokopi toneri, okul için iç ve dış boyası, ilkokul ve ortaokul için eğitim materyalleri.
Yardımcı olursanız seviniriz...
Okulumuz Emirgazi İlçe Merkezi’ne 10 km uzaklıkta, iki katlı, ilk ve ortaokulu olan 9 derslikli 118 öğrencisi bulunan küçük bir köy okuludur.
Okulumuzun merkezdeki daha büyük okullarla sınavlarda ve her alanda yarışabilmesi için belli başlı araç-gereçlere ihtiyacımız var.
İhtiyaçlarımız
1-kırtasiye malzemeleri
2-masal setleri
3-teog hazırlık soru bankaları,
Yaprak testler, deneme sınavları
4-yazıcı ve fotokopi tonerleri
5-projeksiyon
6-öğrencilerimizin seviyesine uygun hikâye kitapları
7-anasınıfımız için oyuncaklar
8-okul için badana-boya malzemeleri
Öğretmen/Müdür Vekili Ömer Gökhan Bostan: omerbostan@mynet.com
Okul sabit telefon numarası: 0332 749 00 38
Okul açık adresi: İkizli İlkokulu-Ortaokulu İkizli Köyü Emirgazi/ Konya
Okul web adresi: http://ekizli.meb.k12.tr/

….
HACIBEBEK İLKOKULU-ORTAOKULU HACIBEBEK KÖYÜ TÜRKOĞLU/KAHRAMANMARAŞ

Merhaba,
Kahramanmaraş'ın Türkoğlu İlçesi’nde görev yapıyorum bizim okula da aracı ve yardımcı olursanız çok sevinirim.
Öncelikle ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim. Okulumuz Türkoğlu’na 6 km uzaklıkta bir köy okuludur.
İhtiyaçlarımız:
* ı. Ve ıı. Kademe için test kitapları.
Hikâye kitapları
*ana sınıfımız için yap-boz, lego
*beden eğitimi derslerimiz de kullanılmak üzere voleybol ve basketbol topları
*dünya haritası
*fen ve teknoloji dersimizde kullanılmak üzere iskelet, dolaşım, solunum iç organlar, hücre, çiçek, dna modelleri vb., mikroskop ve aparatları
*kırtasiye malzemeleri, a4 kâğıdı
*projeksiyon
Öğretmen Müge Zeybek:0553 237 61 66 /zeynep071085@hotmail.com
Okul Müdürü Ali Arıcı: 0505 351 93 82
Okul sabit telefon numarası: 0344 648 63 04
Okul açık adresi: Hacıbebek İlkokulu-Ortaokulu Hacıbebek Köyü Türkoğlu/Kahramanmaraş
Okul web adresi:1)Hacıbebek İlkokulu: http://mebk12.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/46/08/588231/index.html?chk=0c8b6edb2df86d5e85f22749da01a58a
2)Hacıbebek Ortaokulu: http://hacibebekortaokulu.meb.k12.tr/

Yazarın Tüm Yazıları