Ey Bahçeli, Türkeş’ten özür dile

Güncelleme Tarihi:

Ey Bahçeli, Türkeş’ten özür dile
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2014 23:32

Esas sizin Türkeş’ten özür dilemeniz lazım. O bu söylediklerinizi duysaydı, size döner derdi ki ‘Tek parti döneminin zulmünü savunmak MHP’ye kalmamalı.’

Haberin Devamı

BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, ‘Dersim katliamından dolayı dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan’ın özür dilemesini’ hatırlattığı için kendisini eleştiren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye yanıt verdi: “Ey Bahçeli, esas sizin Türkeş’ten özür dilemeniz lazım. O bu söylediklerinizi duysaydı, size döner derdi ki ‘Tek parti döneminin zulmünü savunmak MHP’ye kalmamalı’ derdi.” Aksaray Metro İstasyonu önünde düzenlenen törende konuşan Davutoğlu, şunları söyledi:

SİZİN İÇİN ZİLLETTİR

“Bahçeli, özür dilememi istemiş. Tek parti zulümlerini sahiplenmek sizin için bir zillettir. Gerekiyorsa CHP sahip çıksın, siz sahip çıkmayın. Yoksa en çok rahmetli Türkeş’e ızdırap verirsiniz. 1937’de Dersim katliamını yapanlar 1944’te 3 Mayıs’ta da başta Alparslan Türkeş, Nihal Atsız olmak üzere MHP’nin ideolojik arka planını oluşturan en önemli isimleri tabutluklara soktular. Ey Bahçeli, ister zulüm Dersim’de yapılsın, ister senin ideolojik öncülerine Sansaryan’da tabutluklarda yapılsın, biz hepsine karşı çıkarız. Zulmün her türüne karşı çıkarız.
Kılıçdaroğlu’na sorarsanız Esad zulüm yaparsa sorun yok, dokunmayın Esad’ına. IŞİD yaparsa problem var. HDP’ye sorarsanız, Kobani’deki Kürt kardeşlerimize zulüm yapılırsa karşı çıkalım. Ama Halep’teki Kürtlere ya da Bayırbucak’taki Türkmenlere, Tel Abyad’daki Araplara zulüm yapılırsa. Bırakınız yapsınlar. Biz, Hüseyni yolun yolcuları, Muhammedi yolun yolcuları ve istiklal bilincinin sahipleri için dünyanın neresinde bir zulüm varsa ona karşı çıkarız.”

Haberin Devamı

DOMBRA KONGREDE

MAMAK Belediyesi Spor Salonu’nda düzenlenen AK Parti Mamak 5. Olağan İlçe Kongresi’ne katılan Ahmet Davutoğlu, Dombra ile tanınan Nogay Türkü halk ozanı Arslanbek Sultanbekov ile görüştü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!