Türk Telekom’dan İstanbul açılımı

Güncelleme Tarihi:

Türk Telekom’dan İstanbul açılımı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2014 22:02

Özelleştirilmeye rağmen Ankaralı kamu şirketi görüntüsünden bir türlü kurtulamayan Türk Telekom yönetim anlamında Ankara’dan iyice uzaklaşıyor. Şirket “Operasyon, Müşteri İlişkileri, Regulasyon ve Satın Alma” birimlerini de Ankara’dan İstanbul’a taşıdı. Böylece Ankara yönetim biriminde “şef” seviyesinde yönetici kalmadı.

Haberin Devamı

KÖKLERİ 1840 yılına dayanan, 1995’de PTT’den ayrılarak yola devam eden Türk Telekom tarihinde bir ilk yaşanıyor. Bugüne kadar üst kurulunun büyük bir bölümü Ankara’da olan şirket, son değişimlerle tüm yönetimini İstanbul’da topladı. Resmi kayıtlara göre şirketin genel müdürlüğünün adresleri iki ilde görünürken, eskiden Ankara’dan yönetilen bazı birimlerin de İstanbul’dan yönetilmesiyle fiili olarak tek genel müdürlük yapısı oluştu.

DEĞİŞİM RÜZGÂRI

Yıllardan beri belirli birimlerdeki Genel Müdür Yardımcıları’nın Ankara’da tutan şirket son dönemde yaptığı yeni düzenlemelerle Ankara-İstanbul dağılımını da değiştirdi. Türk Telekom Genel Müdürü Rami Aslan’ın göreve gelmesiyle birlikte önemli bir değişim rüzgarı yaşayan şirketin yönetim kademesinde değişim devam ediyor. Özelleştirmeden sonra İstanbul yapılanmasına büyük önem veren şirket, son 8 yıldır İstanbul ve Ankara Genel Müdürlük binalarından yönetiliyordu.

İKİLİ YAPI DEĞİŞTİ

Haberin Devamı

Geçmiş dönemde yapılan açıklamalarda, “Satış, pazarlama, müşteri ilişkileri, strateji ve bazı departmanlar İstanbul’da kurulacak. Ankara’da ise operasyon birimleri olacak. Dolayısıyla şirketin biri yönetim diğeri operasyon olmak üzere iki tane genel müdürlüğü olacak” denilen şirketin şu anda tüm birimleri fiziksel olarak İstanbul’dan yönetiliyor.

4 BİRİM ŞEHİR DEĞİŞTİRDİ

Geçtiğimiz günlerde birçok genel müdür yardımcısının yenilenmesiyle büyük bir değişim yaşayan şirket, son olarak “Operasyon, Müşteri İlişkileri, Regulasyon ve Satın Alma” birimleri artık Ankara yerine İstanbul’dan yönetilecek. Böylece Ankara yönetim biriminde “şef” seviyesinde yöneticinin kalmadığı görülüyor. Atamalarlar şirket yöneticilerinin birinci adresi İstanbul olurken, kaynaklar tüm yöneticilerin mobil olarak her şehirde tüm çalışmalarını sürdüreceklerini anlatıyorlar.

ATAMALAR

Nisan 2014’de yapılan atamalarda Türk Telekom Teknoloji Başkan Coşkun Şahin’in ataması “Türk Telekom ve Avea’nın Teknoloji, Network ve Operasyon organizasyonlarının liderliğini Türk Telekom Teknoloji Başkanı sıfatıyla üstlenecektir. Avea’da kendisine bağlı olarak çalışan ekiplere ilaveten, hâlihazırda Türk Telekom Operasyon Başkanı’na bağlı olarak çalışan ekipler de Coşkun Şahin’e bağlı olarak çalışacaktır” diye duyrulmuştu. Grup seviyesinde satınalma organizasyonunun liderliğine ise Türk Telekom Satınalma Başkanı sıfatıyla Metin Erhan atanmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!