Davutoğlu: Bahçeli umarım rüyasında Türkeş'i görür

Güncelleme Tarihi:

Davutoğlu: Bahçeli umarım rüyasında Türkeşi görür
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2014 17:01

Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ak Parti Mamak İlçe Kongresi’ne katıldı.

Haberin Devamı

Kongre salonuna girerken partililere karanfil dağıtarak katılımcıları selamlayan Başbakan Davutoğlu, bir partilinin taşıdığı Filistin bayrağını öptü. Partisinin Ankara’daki ilçe kongresinde hitap eden Davutoğlu, Nevşehir’deki açıklamalarından dolayı kendisinden özür bekleyen MHP lideri Bahçeli’ye seslenerek "Bahçeli, Dersim dolayısı ile Davutoğlu özür dilesin çünkü Dersim’de vatan hainleri cezalandırılmıştır, mealinde dün bana dönük eleştiride bulundu. Doğrusu şaşırdım. Neden birden Bahçeli buna sahip çıktı anlayamadım. Bahçeli’ye bir kez daha soruyorum. Cevap bekliyorum. Dersim 1937’de olmuştu. 3 Mayıs 1944’te bu kez Aleviler ya da Dersimliler değil, Bahçeli’nin de öncü kabul ettiği Türkçüler tutuklanmıştı. Tabutluklara konmuşlardı. Ümit ederim bu gece muhasebe ile yatar ve gece rüyasında rahmetli Türkeş’i görür. Rahmetli Türkeş, tabutluklarda neler çektiğini ona anlatır tek parti döneminde. Belki o zaman tek parti dönemini savunmayı bir kenara bırakır" dedi.

"TÜRKİYE’DEKİ İKİ FARKLI YÜZÜ ORTADAN KALDIRAN AK PARTİ HAREKETİYİZ"



Mamak’ın nasıl geliştiğinden bahseden Başbakan Davutoğlu, şunları kaydetti: "Ankara’nın eski Türkiye’deki gibi bir seçkin görünen semtleri, mahalleleri vardı bir de diğeri gibi görülen Anadolu’nun değişik yerlerinden gelerek Ankara’yı şereflendiren insanların yaşadığı semtler vardı. İki yüzü vardı Ankara’nın. Biri seçkincilerle anılan yüzü, seçkin siyasilerle ya da bürokrasiyle diğeri de buraya helal rızık için Anadolu’nun değişik şehirlerinden kopup gelmiş olanlar. Onlar Demokrat Parti döneminde ağzı çorba kokanlar diye anılmıştı. Ak Parti döneminde de onlar, içlerinden çıkan liderleri itibariyle muhtar bile olamazlar diye görülen ya da varoşların çocukları olarak görülenlerdi. Biz Ankara’daki bu iki yüzü Türkiye’deki bu iki farklı yüzü siyaseten ortadan kaldıran Ak Parti hareketiyiz. Nasıl Mamak çöplüğü tarihe gömülmüşse eski Türkiye’nin alışkanlıkları da tarihe gömülmüştür"

"SAĞDAN SOLDAN NİCE İNSANLAR MAMAK’TA IZDIRAP ÇEKTİLER"



Mamak Hapishanesi’nde o dönemde yaşananları anlatan Davutoğlu, "Mamak Hapishanesi acıların, ızdırapların duvarlara yansıdığı hapishaneydi. Mamak’ta bu hapishanede yaşanan çileler aslında yine eski Türkiye’yi temsil ediyordu. 12 Eylül ve daha önce bu hapishanede öylesine ayrımcılıklar yapıldı öylesine zulümler yapıldı ki Ak Parti iktidarı özgürlükleri genişleterek demokratik alanı genişleterek hapishaneler diyarından bir özgürlük semti çıkardı. Aynen Türkiye’de vesayetler rejiminden özgür ve demokratik bir Türkiye çıkması gibi. Mamak’ın betonu soğuktu. Muhsin Yazıcıoğlu o soğuk betonda kalmıştı yatmıştı. Kemal Burkay, Yılmaz Güney, Ahmet Kaya, Ozan Arif gibi sağdan soldan nice insanlar Mamak’ta ızdırap çektiler. Buradan bir kez daha sesleniyorum. Özgürlüklerin kalkınmanın timsali başkentimiz Ankara’dan ve kalkınma ve özgürlüklerin Ankara’da timsali olan Mamak’tan sesleniyorum. Bir daha bu ülkenin hiçbir mekanında betonlar soğuk olmayacak. Zulüm baskı ve işkence olmayacak" dedi.

"BAHÇELİ’YE BİR KEZ DAHA SORUYORUM VE CEVAP BEKLİYORUM"

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin Hacıbektaş’taki açıklamaları nedeni ile kendisinden özür beklemesi ile ilgili konuşan Davutoğlu, "Bahçeli, Dersim dolayısı ile Davutoğlu özür dilesin çünkü Dersim’de vatan hainleri cezalandırılmıştır, mealinde dün bana dönük eleştiride bulundu. Doğrusu şaşırdım. Eğer Kılıçdaroğlu yapsaydı anlardım. Çünkü o dönem tek parti dönemi. CHP zihniyetinin dönemini. Neden birden Bahçeli buna sahip çıktı anlayamadım. Bahçeli’ye bir kez daha soruyorum. Cevap bekliyorum. Dersim 1937’de olmuştu. 3 Mayıs 1944’te bu kez Aleviler ya da Dersimliler değil, Bahçeli’nin de öncü kabul ettiği Türkçüler tutuklanmıştı. Tabutluklara konmuşlardı. Başlarında Alparslan Türkeş vardı, Nihal Atsız vardı. O günden bugüne MHP kadroları hep o tabutluklara atıfta bulundular. Ümit ederim bu gece muhasebe ile yatar ve gece rüyasında rahmetli Türkeş’i görür. Rahmetli Türkeş, tabutluklarda neler çektiğini ona anlatır tek parti döneminde. Belki o zaman tek parti dönemini savunmayı bir kenara bırakır" diye konuştu.

"KILIÇDAROĞLU, DERSİM DOLAYISIYLA SESSİZ"

Başbakan Davutoğlu, vesayet anlayışını yıktıklarını dile getirerek "Devleti yönetirken baskı ile yöneterek idare edebileceklerini zannedenler hep şöyle düşündüler. Şu kadar adam Sünnilerden, şu kadar adam Alevilerden cezalandıralım. Denge olsun diye şu kadar solcu, şu kadar sağcı asalım. Biz işte bu anlayışı yıktık. Biz vesayet anlayışını yıkmakla birlikte bu ülkenin vatandaşlarının her birinin eşit haklara sahip olduğu anlayışını getirdik. Kılıçdaroğlu Dersim dolayısı ile sessiz. Bahçeli savunuyor. Bizim için önemli olan her ne surette olursa olsun yapılan haksızlıkların üzerine gitmektir. Nasıl Dersim’e karşıysak tabutluklara sokulan milliyetçilere yapılan zulme de karşıyız. Mamak Cezaevi’nde haksız yere zulüm görmüş sağcı solcu Alevi Sünni Türk Kürt kim varsa onun yanındayız" ifadelerini kullandı.

"CHP, TÜRK BAAS’IDIR"

Konuşmasında CHP’nin Esad’ı savunduğunu dile getiren Başbakan Davutoğlu, "Ne diyor Kılıçdaroğlu? IŞİD’e karşı çıkalım. Kim İslam’ı mübarek dinimizi bu şekilde lekeleyecek tarzda davranıyorsa hepsine karşı çıkarız. Terörün ve şiddetin her türüne karşı çıkarız. Arkasından da şunu söylüyor. Esed’e dokunmayın. Çünkü CHP Türk Baas’ıdır Esad Arap Baas’ıdır. Esad’ı savundu, Esad’ın yaptığı zulümleri örtmeye çalıştı. Aramızdaki temel fark budur. Onlar zalim ve mazlum arasında etnisiteye mezhebe dine bakarak ayrım yapıyorlar. Biz ise zalime hak ettiği şekilde zalim diyoruz. Mazluma da hak ettiği şekilde sahip çıkıyoruz. Dünya karşımıza dikilse de Filistin’e Gazze’ye Kudüs’e sahip çıkmamızın nedeni budur" şeklinde konuştu.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!