Asfalt bedeli Meclis gündeminde

Güncelleme Tarihi:

Asfalt bedeli Meclis gündeminde
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2014 01:13

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Büyükşehir Belediyesi’nin tebligatlarla bildirdiği asfalt katılım payı bedellerini yüksek bularak, İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na önerge verdi.

Haberin Devamı

Nazlıaka önergede, “Yolların durumu ortadayken, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin bir apartmana 20-30 bin TL’ye yakın asfalt parası göndermesi kabul edilebilir bir durum değildir. 700 ile 1.500 TL arasında değişen asfalt katılım payı bir Bağ-Kur emeklisinin iki aylığına denk düşmektedir” diyerek, şu soruları yöneltti:
“Asfalt katılım payları nasıl belirlenmektedir? Asfalt katılım payları neden bu kadar yüksektir? Toplam kaç vatandaşımıza asfalt katılım payı ödeme emri gönderilmiştir? Ödeme emirlerinin toplam tutarı nedir? Ankara’da 2009-2014 yıllarında Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından kullanılan toplam asfalt miktarı nedir? Bunun büyükşehir belediyesine maliyeti nedir? Asfalt katılım payları, verilen hizmetle doğru orantılı, ödenebilir ve makul bir düzeye çekilecek midir? Ankara Büyükşehir Belediyesinin yıllık toplam asfalt ihtiyacı nedir? Bunun yüzde kaçı karşılanmaktadır. Asfaltsız yol bulunmakta mıdır? Uzunluğu ne kadardır? Ne kadar sürede asfaltlanması planlanmaktadır?”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!