Bulgaristan sınır kapılarında büyük yoğunluk

Güncelleme Tarihi:

Bulgaristan sınır kapılarında büyük yoğunluk
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2014 14:29

Bulgaristan'a açılan sınır kapılarında tır yoğunluğu devam ediyor.

Haberin Devamı

Bulgaristan'ın Lesova Sınır Kapısı'nda geçen hafta gerçekleştirilen "Rüşvet operasyonu" sonrasında göreve yeni başlayan personelin, geçmişte olmayan bir uygulamayla tüm tırları X-Ray taramasına sevk etmesi nedeniyle Hamzabeyli Gümrük Kapısı'nda yoğunluk başlamıştı.

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin'in girişimiyle istisnai olarak belgelerdeki güzergaha bakılmaksızın diğer gümrük kapılarından da geçişe izin verilmesinin ardından pek çok tır şoförünün Kapıkule'ye yönelmesi, burada da yoğunluğu artırmıştı.

Yoğunluğa hafta başında ihraç mallarını adreslerine teslim etmek isteyen tır şoförleri de eklenince, Hamzabeyli'de yaklaşık 10, Kapıkule'de ise 19 kilometre tır kuyruğu oluştu.

Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü yetkilileri ise Türkiye'deki işlemlerin çok kısa sürede tamamlandığını, beklemenin Bulgar gümrüğünden kaynaklandığını ifade etti.

Bekleyen şoförler için seyyar tuvalet konulacak

Edirne Valisi Şahin, Kapıkule Mülki İdare Amiri Nedim Özırmak, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Kamuran Ersan, İl Emniyet Müdür Vekili Ertan Çağlar ile bölgede incelemelerde bulundu.

Vali Şahin, 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığından temin edilecek seyyar tuvaletlerin hem Hamzabeyli hem de Kapıkule gümrük kapılarına konulacağını bildirdi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!