Hayaletler beynimizin oyunuymuş

Güncelleme Tarihi:

Hayaletler beynimizin oyunuymuş
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2014 01:12

İSVİÇRELİ biliminsanları, laboratuvarda yürüttükleri deneylerde, ‘hayalet’lerin, meleklerin, perilerin ve hatta uzaylıların yalnızca insan beyninin bir oyunu olduğunu belirlediklerini açıkladı.

Haberin Devamı

İsviçre Federal Teknoloji Enstitüsü’nden araştırmacılar, daha önce hayalet gördüklerini söyleyen nörolojik hastalıkları olan 12 insanın beynin taramalarını inceledi ve bu kişilerin beynin bazı bölümlerinde çeşitli zararların olduğunu görüldü.

48 KİŞİYE ROBOTLA DENEY

Uzmanlar, ayrıca beyinlerine sinyal yolladıkları 48 sağlıklı gönüllüye gözlerini bağlayarak robotlarla bir deney uyguladı. Gözleri bağlı katılımcılardan önlerindeki robotu elleriyle hareket etmeleri istendi. Öndeki robot hareket ettirilirken arkadaki robot da hareketleri taklit ederek kişinin sırtına dokundu.

KENDİMİZ YARATIYORMUŞUZ

Ancak kişinin hareketiyle robotun dokunuşunda bir gecikme olduğu zaman bazı gönüllülerde mekansal algılamada sorun yaşandı ve arkalarında hayalet olduğunu düşündüler. Araştırmada beyin manipüle edildiğinde hayalet benzeri görüntüler oluşturulabileceği sonucuna ulaşıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!