Fenerbahçe'nin 3 penaltısı verilmedi

Güncelleme Tarihi:

Fenerbahçenin 3 penaltısı verilmedi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2014 22:09

Fenerbahçe-Ç.Rizespor maçında konuk ekibin ceza alanında 4 kritik pozisyon yaşandı. MHK eski başkanı Mustafa Çulcu, "Hakem İlker Meral'in verdiği penaltı yanlıştı. Ama buna karşın Fenerbahçe lehine vermediği 3 penaltı vardı" dedi.

Haberin Devamı

Fenerbahçe-Çaykur Rizespor maçında konuk ekibin ceza alanında dört tane tartışmalı pozisyon yaşandı.

- Henüz 3. dakikada Eren Albayrak, topa kolla karışık temasta bulundu. Hakem İlker Meral bu pozisyonu devam ettirdi.

- İlk yarıda yine Eren Albayrak, 7-8 metre mesafeden gelen bir şut sonrasında ellerini göğsüne birleştirip müdahale eti. Hakem bu pozisyonu da devam ettirdi.

- 25. dakikada Eren Albayrak rövaşata ile topu uzaklaştırmak isterken ayaklarıyla Mehmet Topal'a çarptı. Hakem İlker Meral penaltı noktasını gösterdi. Atışı kullanan Kuyt'un şutunu kaleci Serkan kurtardı.

- 58. dakikada Emenike ceza alanında Koray Altınay ile girdiği ikili mücadele sonrasında yerde kaldı. Fenerbahçeliler, başta İsmail Kartal olmak üzere 'penaltı' diye ayaklandı. Ancak hakem İlker Meral devam dedi.

Haberin Devamı

Fenerbahçenin 3 penaltısı verilmedi

MUSTAFA ÇULCU: VERDİĞİ PENALTI YANLIŞ, VERMEDİĞİ ÜÇ PENALTI VAR

Merkez Hakem Kurulu eski başkanı Mustafa Çulcu, penaltı tartışmalarına yol açan pozisyonları şöyle yorumladı:

- 3. dakikada Eren Albayrak'ın topa kolla dokunması net penaltı. Hakem maçın henüz başı olduğu için herhalde konsantre olamadı.

- Eren Albayrak, 7-8 metre mesafeden atılan şut sırasında ellerini göğsüne alıp topa müdahale etti. Bu da penaltı. 2 metre mesafeden atılan şut sırasında refleks icabı, kendini korumak için ellerinle o hareketi yapabilirsin, ama 7-8 metre öteden gelen topa öyle yapamazsın.

- 25. dakikada Fenerbahçe lehine verilen penaltı yanlış. Eren Albayrak, yanında kimse yokken rövaşata ile topu uzaklaştırmak istedi. O sırada Mehmet Topal oraya sokuldu ve Eren'in ayağı ona çarptı. Futbolun doğasında rövaşata vardır. Penaltı kararı doğru değil.

- 58. dakikada Emenike'ye yapılan net penaltı. Penaltının babası!

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!