Dört tekerlekle 10 kişi taşıyor

Güncelleme Tarihi:

Dört tekerlekle 10 kişi taşıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2014 01:02

Bisiklet üreticisi Naim Öner, kentlerdeki yoğun trafiğe takılmadan rahatça seyahat etmek isteyenler için, sipariş üzerine 2 ila 10 kişiliğe kadar dört tekerlekli bisiklet yapıyor. Öner’in bisikletleri Ankara’da da ilgi görüyor.

Haberin Devamı

Avrupa'da bisiklet sektörünün çok geliştiğini belirten bisiklet üreticisi Naim Öner, Türkiye'de şehiriçi ulaşımda, dağ ve turistlik gezilerde bisikletin çok kullanılmadığını kaydetti. Kendisine hobi amacıyla yaptığı dört tekerlekli bisiklet ilgi görünce çok kişilik bisiklet yapmaya başladığını anlatan Öner, "Kendim için yaptığım çok kişilik bisiklete talep olması üzerine 2 ve daha fazla kişilik, 4 tekerlekli ayrıca kişiye özel bisiklet yapmaya başladım. Eskişehir’deki üretime Ankara’dan da talep var" diye konuştu.

TEHLİKESİ DAHA DÜŞÜK

Spor amaçlı kullanılabilecek çok kişilik bisikletlerde yapmayı planladığını ifade eden Öner, şöyle devam etti:
"Sportif bisikletler yapmayı düşünüyorum. Özellikle pedalsız sadece direksiyonlu bisikletler olacak. Spor yaparken 2 kişilik veya daha çok kişilik bisiklet kullanmak daha eğlenceli olacağı için bu tür projelere yöneldim. Bisikletin 4 tekerlekli olması tehlikeli bir şekilde sürülmesini engelliyor, devrilme riski azalıyor."
Çok kişilik bisikletlerin maliyetinin yaklaşık 2 bin lira olduğunu açıklayan Öner, "Elektrikli bir modellerde fiyat biraz daha artıyor, yaklaşık 3 bin 500 lirayı buluyor" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!