400 yıllık camide restorasyon çatlağı

Güncelleme Tarihi:

400 yıllık camide restorasyon çatlağı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2014 01:05

Altındağ Hamamarkası semtinde bulunan tarihi Zeynel Abidin Camii, 2005 yılında restore edildi. Restorasyonun üzerinden 7 yıl ardından caminin yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kaldığı iddia edildi.

Haberin Devamı

Su gideri yapılmaması nedeniyle yağmur ve kar sularının temele aktığı caminin duvarlarında çatlaklar oluştuğu savunuldu. Cami cemaati ise duvarların başlarına yıkılacağı endişesini taşıdıklarını belirtti.

BAŞIMIZA YIKILABİLİR

Mahalle sakinleri, restorasyonu yapan firmanın ortadan kaybolduğunu belirterek, şunları söyledi:
“Firmanın işin ehli olmadığı ortaya çıktı. Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne başvurduk restorasyonu yapan firmayla ilgili bilgi alamadık. Camide de firmaya dair herhangi bir belge bulunmuyor. Firmanın restore ettiği diğer iki caminin geçtiğimiz yıl yeniden bakıma alınıp yenilendi ancak Zeynel Abidin Camii'ne ise henüz dokunulmadı. Camide namaz kılmaya çekiniyoruz. Her an başımıza yıkılabilir korkusu yaşıyoruz” dedi.

ÇAMUR SIVA İLE KAPLANDI

Haberin Devamı

17. yüzyılda yapıldığı bilinen Zeynel Abidin Camii ve türbesi, Altındağ Sakarya Mahallesi Cevizaltı Sokak’ta bulunuyor. 2005 yılında Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Vakıflar Genel Müdürlüğü arasında yapılan protokolle caminin aslına uygun olarak restore edilmesi kararı alınmıştı. Zeynel Abidin Camii’nin restorasyon işi, hemen yakınında bulunan başka iki küçük camiyle birlikte özel bir şirkete verilmişti. Mihrap dışında bütün bölümleri restore edilen caminin iç ve dış duvarları, çamur sıva ile sıvanmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!