Karateci Serap Özçelik Dünya Şampiyonu

Güncelleme Tarihi:

Karateci Serap Özçelik Dünya Şampiyonu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2014 15:54

Dünya Karate Şampiyonası'nda bayanlar 50 kiloda Serap Özçelik, finalde Türk asıllı Alman sporcu Duygu Buğur'u 6-1 yenerek altın madalya kazandı.

Haberin Devamı

Almanya’nın Bremen kentinde düzenlenen 22. Dünya Karate Şampiyonası’nda Türk Milli Takımı önemli başarılara imza atarak, Türk bayrağını dalgalandırıyor.
Kadınlar kumite kategorisinde 50 kilo dalında mücadele eden ve çıktığı karşılaşmalarda rakiplerini mağlup ederek finale yükselen Milli sporcu Özçelik, Almanya’yı temsil eden Türk kökenli sporcu Duygu Buğur ile karşılaştı.
Müsabakayı 6-1 kazanan Serap Özçelik, altın madalya kazanarak kariyerinde ilk kez dünya şampiyonluğu yaşadı.

Karateci Serap Özçelik Dünya Şampiyonu


SERAP ÖZÇELİK'İN 3 AVRUPA ŞAMPİYONLUĞU VAR
Şampiyona sonrası duygularını dile getiren Serap Özçelik, "Daha önce 3 kez Avrupa şampiyonu olmuştum. 2012'de dünya üçüncüsü oldum. Kariyerimde dünya şampiyonluğu eksikti. Çok şükür bu da nasip oldu" dedi.
Final müsabakası yapılırken bazı pozisyonlardan dolayı hakemlerin "biraz taraflı olduğunu" ifade eden 26 yaşındaki Özçelik, "Evsahibi ülkenin avantajı vardır hakemlerin gözünde. Maçın zorlu geçeceğini tahmin ettim. Karşılaşma 1-1 olduğunda biraz tedirgin oldum. Sonra iyi mücadele ederek seyircinin dezavantajını avantaja çevirdim. Önümüzdeki sene ilk kez düzenlenecek olan Avrupa olimpiyatları var. İnşallah orada da iyi bir derece almak için çalışacağım" diye konuştu.

Haberin Devamı

Karateci Serap Özçelik Dünya Şampiyonu

DUYGU BUĞUR: BUNDAN SONRAKİ HEDEFİM SERAP'I YENMEK
Özçelik'in finaldeki rakibi 22 yaşındaki Duygu Buğur ise "Finalde kaybedince sevinemiyorsun. Finale çıkınca çok sevinmiştim ancak finalde kaybetmekten dolayı çok üzgünüm. Seyirci avantajı bendeydi ama bu da yetmedi. İlk darbeyi yedikten sonra işimin zor olduğunu anladım. Daha önce de Avrupa şampiyonasında Serap'a yenilmiştim. Bundan sonraki hedefim Serap'ı yenmek. Gelecek sene yapılacak Avrupa şampiyonasında Serap'ı yenmek için çalışacağım." değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı

Karateci Serap Özçelik Dünya Şampiyonu

BABA BUĞUR: BEN DE DÜNYA ŞAMPİYONASI'NDA FİNAL OYNAMIŞTIM
Duygu Buğur'un antrenörü, eski milli karateci babası Veysel Buğur da bir baba ve antrenör olarak çok mutlu olduğunu söyledi. "Dünyada herhalde baba-kız dünya şampiyonluğunda final oynayan galiba ilk biziz" diyen Buğur, dünya ikincisi olan kızıyla gurur duyduğunu kaydetti.
Kızı Duygu Buğur'un zorlu rakipleri yenerek finale çıktığını anlatan baba Buğur, "Sonuçta Türk kazandı. Serap'ın iki gün önceki performansı olsaydı Duygu müsabakayı kazanırdı. Kızım dünya ikincisi oldu, mutluyum, sevinçliyim" diye konuştu.

Karateci Serap Özçelik Dünya Şampiyonu

Haberin Devamı

GENÇLİK VE SPOR BAKANI KILIÇ, ÖZÇELİK’İ TEBRİK ETTİ

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 22. Dünya Karate Şampiyonası’nda altın madalya kazanarak dünya şampiyonluğu unvanını elde eden Milli karateci Serap Özçelik için tebrik mesajı yayımladı.

Bakan Çağatay Kılıç’ın tebrik mesajı şöyle: "Almanya’da düzenlenen 22. Dünya Karate Şampiyonası’nda mücadele ettiği müsabakalardan tarihi bir başarıya imza atarak ayrılan Serap Özçelik, Dünya Şampiyonu oldu. Hiç şüphesiz ki hepimize haklı bir onur ve ortak bir sevinç yaşatan Özçelik ile bu başarıda emeği geçen herkesi yürekten tebrik ederim."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!