Silah OSB’ye 16 milyon

Güncelleme Tarihi:

Silah OSB’ye 16 milyon
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2014 01:05

Kırıkkale Valisi Ali Kolat, kentte kurulacak Silah İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'ne (OSB) ilişkin "Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı 13 Kasım tarihinde altyapı projelerinin yapımını ihale edecek.

Haberin Devamı

İhale, proje bedeli 16 milyon 604 bin 600 lira" dedi. Silah OSB’ye ait altyapı proje çalışmalarının tamamlandığını dile getiren Kolat, "Projeler Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca onaylandı. Daha sonra keşif özetleri de çıkartıldı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı 13 Kasım tarihinde altyapı projelerinin yapımını ihale edecek. Altyapı çalışmalarının bitiş tarihi 31 Ekim 2016 olarak planlanmıştı ama daha da erken bitirilmesi yönünde ihaleyi alacak firmayla da görüşeceğiz" diye konuştu.

25 BİNE YAKIN EMEKLİ

Kolat, Makine Kimya Endüstrisi Kurumu'nun (MKEK) Kırıkkale'de olmasının Silah İhtisas OSB'nin en büyük özelliği olduğunu vurgulayarak, MKEK'in birçok hizmetlerini alt yüklenicilere yani dışarıya yaptırdığını ifade etti.
Kentte yaklaşık 25 bine yakın MKEK emeklisinin bulunduğunu anlatan Kolat, "Bu potansiyelin de değerlendirilmesinden yanayız. Kırıkkale deyince MKEK, MKEK deyince de Kırıkkale akla geliyor. Bu açıdan da güzel bir çalışma olacağını ümit ediyoruz" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!