Kılıçdaroğlu Şahkulu Dergahı’nda konuştu

Güncelleme Tarihi:

Kılıçdaroğlu Şahkulu Dergahı’nda konuştu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2014 13:44

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Şahkulu Sultan Dergahı’nı ziyaret ederek aşure ve lokma dağıtımına katıldı. Kılıçdaroğlu’na CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, CHP Parti Meclisi üyesi Tuncay Özkan, Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu da eşlik etti.

Haberin Devamı

"SÖZÜMÜZ SÖZ OLSUN AYRIŞMAYACAĞIZ, BÖLÜNMEYECEĞİZ"

Şahkulu Sultan Dergahı başkanı Mehmet Çamur’un Alevi ve Bektaşiler için taleplerini sıraladığı etkinlikte konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tüm Türkiye’ye seslendiğini belirterek, şunları söyledi:

"Bir şeyden kesinlikle emin olmamız gerekiyor. Bizi ayrıştırmak isteyenler var, bölmek isteyenler var ama sözümüz söz olsun ayrışmayacağız ve bölünmeyeceğiz. Şahkulu Dergahı’ndan yüce bir dergahtan sesleniyorum. Allah’ımız, kitabımız, peygamberimiz bir. Hepimiz birbirimize saygı duyalım. Güzel bir ozanımızın söylediği bir deyiş vardır, ’Cehennem dediğin dal odun yoktur herkes ateşini buradan götürür.’ Eğer biz insana inanıyor ve seviyorsak bir ve beraber olacağız. Şahkulu Sultan Dergahı başkanı Mehmet Çamur güzel bir konuşma yaptı. O taleplerin tümüne siyasilerin cevap vermesi lazım. Sözümüz söz o sorunları çözmek için çaba harcayacağız. İnsani kamilden söz edildi. Kamil insan, insanı seven, mütevazı, kadın erkek ayrımı yapmayan, bütün insanları kucaklayan insandır."

"ACIMIZI UNUTMAYALIM AMA ACIYI DA BAL EYLEMESİNİ BİLELİM"

"Doğu batı ayrımı yapmayacağız, inancı kimliği ne olursa olsun herkesi kucaklayacağız" diyen Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

"1375 yıl önce sevgili peygamberimizin torunu şehit edildi. İslam dünyasının yüreğini yakan bir olaydır bu. İslam dünyası bunu unutmadı. Zulme karşı direnmek hepimizin ortak görevidir. Bu acıyı yüreğimizde taşıyoruz. Yeni acılara ortam hazırlamamamız gerekir. Acılarımızı unutmayalım ama acıyı da bal eylemesini bilelim tıpkı aşure gibi. Bir olacağız, beraber olacağız, sorunlarınızı çözeceğiz, şiddete başvurmayacağız. İnancımızı sevgimizi rahatlıkla yapabileceğimiz modern Türkiye’yi, Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye’sini hep beraber yeniden yaşatacağız. Bu Cumhuriyet Cumhuriyetimiz."

Konuşmasının ardından Kılıçdaroğlu, aşure duasından sonra aşure dağıtımı yaptı ve aşure yedi. Kılıçdaroğlu buradan ayrılarak Karacaahmet Sultan Dergahı’na gitti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!