Suriyeli sığınmacılara yardım eli

Güncelleme Tarihi:

Suriyeli sığınmacılara yardım eli
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2014 11:28

Mardin'in Midyat İlçesi’nde Vali Kemal Nehrozoğlu Ortaokulu 8’inci sınıf öğrencileri, 'Misafirlerimize Yardım Edelim’ sloganıyla yardım kampanyası düzenledi. Okul yöneticileri, öğretmen ve velilerin de destek verdiği kampanyada toplanan yardımları Suriye’den kaçan savaş mağdurlarına gönderildi.

Haberin Devamı

Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan Vali Kemal Nehrozoğlu Ortaokulu’nda okuyan 8’inci sınıf öğrencileri, Irak ve Suriye’den kaçıp Türkiye’ye göç etmek zorunda kalan sığınmacı aileler için başlattıkları ve Şeyhmus İşler, Müdür Yardımcısı Bahri Yusufoğlu ile öğretmenler ve velilerinde destek verdiği kampanyada bir hafta içinde 40 koli giyim malzemesi topladı.

Yardım malzemeleri savaş mağdurlarına dağıtılmak üzere Midyat Çadır Kent’teki kamp yetkililerine teslim edildi. Çocukların başlattığı insani yardım amaçlı kampanyanın her aşamasında gönüllü olarak yer aldığını belirten Vali Kemal Nehrozoğlu Ortaokulu Müdür Vekili Şeyhmus İşler, şöyle dedi:

"Bir grup öğrencimiz Irak ve Suriye’den gelen insanların dramından etkilenerek ilçemizdeki çadır kentte barınan ailelere yardım etmek istedi. Bizler de onların bu isteğini geri çevirmedik.
Kendi imkanları, öğretmen ve öğrenci arkadaşlarının desteğiyle yaklaşık 40 koliden oluşan çeşitli giyim malzemesi toplandı. Önemle belirtmek isterim ki, bugün burada yapılan bu yardımlar beni çok mutlu etti. Bu yardımın bu kadar gerekli bir şey olduğuna ilk başlarda ben de inanmıyordum. Gerçekten de bu insanların her türlü yardıma ihtiyaçları var. Öğrencilerimi böyle bir kampanya başlattıkları için kutluyorum."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!