Bu fotoğrafa siyasi uyarı

Güncelleme Tarihi:

Bu fotoğrafa siyasi uyarı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2014 01:28

Mersin Devlet Opera ve Balesi çalışanlarının festival için gittikleri Eskişehir’de Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’le fotoğraf çektirmesi kurum tarafından siyasi bulundu.

Haberin Devamı

MERSİN Devlet Opera ve Balesi’nin mayıs ayında katıldığı “Eskişehir Opera Günleri” festivali krize neden oldu. Eskişehir’e giden sanatçı ile görevli personel burada CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ile sahnede toplu fotoğraf çektirdi.

BİMER’LE BAŞLADI

Bu durum bir kişi tarafından Başbakanlık İletişim Merkezi’ne (BİMER) şikâyet edildi. Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Selman Ada, BİMER’e yapılan şikâyetin ardından Mersin Müdürlüğü’ne bir yazı göndererek “siyasi propaganda niteliği taşıyan ya da bu şekilde anlaşılabilecek tutum ve davranışlarda bulunulmaması” uyarısında bulundu. Yazı üzerine de kurumun Mersin Müdürü ve Sanat Yönetmeni Erdoğan Şanal, 16 Eylül’de Sahne Müdürlüğü’ne gönderilmek üzere bir yazı hazırladı. Şanal, bütün personele imzalatmak istediği yazıda şunları kaydetti:

Haberin Devamı

‘OKUNUP İMZALANSIN’

“Mersin il ve il dışında gerçekleştirilen turnelerde görev alan tüm müdürlük personelinin siyasi propaganda niteliği taşıyan ya da bu şekilde anlaşılabilecek tutum ve davranışlarda bulunulmaması konusunda uyarılması ve yazının tüm personele okutularak imza karşılığı tebliğ hususunda gereğini rica ederim.”

‘Mersinlilere propaganda’

DEVLET Opera ve Balesi Genel Müdürü Selman Ada tüm personelin uyarılmasını isteyerek şu yazıyı yazmıştı: “Eskişehir turnesine katılanların Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı ile fotoğraf çektirerek, bunu siyasi propaganda amacıyla Mersinli sanatseverlerle paylaşıldığı anlaşılmıştır.”

Melih Gökçek olsaydı yine uyarılırlar mıydı

OPERA Solistleri Derneği Başkanı Arda Aktar uygulama ile ilgili olarak “Bu fotoğraftaki Yılmaz Büyükerşen değil de Kadir Topbaş veya Melih Gökçek olsaydı yine aynı uyarı yapılacak mıydı” dedi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba da sanatçıların uyarılmasını Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’in yanıtlaması istemiyle soru önergesi vererek Meclis gündemine taşıdı.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!