O işgalciler gidecek

Güncelleme Tarihi:

O işgalciler gidecek
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2014 01:28

Nasıl Bursa’nın işgali daim olmamışsa, nasıl izzetli ve onurlu Bursalılar buna izin vermemişse, izzetli Filistinliler, izzetli ve onurlu Müslümanlar ve insanlık bu işgalcilere izin vermeyecektir. Nasıl Osman Gazi’nin türbesi kurtulmuşsa, inşallah Mescid-i Aksa da bir gün hürriyetine kavuşacaktır.

Haberin Devamı

BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, Mescid-i Aksa’nın bir gün hürriyetine kavuşacağını ve buna kimsenin engel olamayacağını belirterek, “Buradan İsrail’e dönük olarak şu mesajı bir kez daha söylüyoruz. Sakın ola ki ‘Nasıl olsa Müslümanlar Ortadoğu’da zalim bazı yönetimler tarafından baskı altındalar. Suriye halkı Hama’yı, Halep’i savunuyor. Bizlerle ilgilenemezler’ diye düşünmesinler. Bilsinler ki o mazlum Suriyelilerin de bir sahibi var, o mazlum Filistin’in de. O sahip, Türkiye Cumhuriyeti devletidir. Her yerde ve her zaman bütün gücümüzle mazlumların yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz” dedi. Toplu açılış törenleri için geldiği Bursa’da konuşan Davutoğlu, özetle şunları söyledi:

BARBAR, ZALİM İŞGALCİ

“İşgalci komutan gelip de Osman Gazi’nin Türbesi’ne hakaret edip tekmelediğinde, o işgalci burada hep kalacağını zannetmişti. Bursalıların ve aziz milletimizin istiklal idealinden habersizdi. Temmuz 1920’de geldi, 1922’de gitti. Bu topraklar, hiçbir zaman işgalcileri barındırmadı, Bursalılar ve bu millet hiçbir zaman işgalcilere izin vermedi. Şimdi bir başka barbar, bir başka zalim, bir başka işgalci aynen onların Osman Gazi’nin Türbesi’ne hakaret etmesi ve botla girmesi gibi Mescid-i Aksa’ya girmeye kalktı. O işgalcilere Bursa Meydanı’ndan sesleniyoruz. Nasıl Bursa’nın işgali daim olmamışsa, nasıl izzetli ve onurlu Bursalılar buna izin vermemişse, izzetli Filistinliler, izzetli ve onurlu Müslümanlar ve insanlık bu işgalcilere izin vermeyecektir. Nasıl Osman Gazi’nin Türbesi kurtulmuşsa, inşallah Mescid-i Aksa da bir gün hürriyetine kavuşacaktır. Buna kimse engel olamaz. İşgalciler ne yaparlarsa yapsınlar, dünya ne kadar sessiz kalırsa kalsın, bilsinler ki her bir Müslümanın kalbinde, her bir Müslümanın zihninde Mescid-i Aksa yaşar, Mescid-i Aksa hiç unutulmaz.

NE GEREKİYORSA YAPACAĞIZ

Kudüs, bizim hem ilk kıblemizdir hem de tarihin bize emanetidir. Dün Sayın Cumhurbaşkanımız Filistinlilerle görüştü, bugün de ben onlarla görüştüm. Onlarla tam bir koordinasyon içinde. Kudüs için, Mescid-i Aksa için ne yapılması gerekiyorsa her şeyi yapacağız. Gerekli talimatları verdik. Başta BM olmak üzere dünyanın her yerinde Kudüs’e sahip çıkmak için girişimlerde bulunacağız. Bütün dünya unutsa, Kudüs’ü biz unutmayacağız, unutturmayacağız.

KUDÜS HZ. ÖMER’İN EMANETİ


Kudüs’ün son özgürlük dönemi bizim dönemimizdir. Kudüs bize Hz. Ömer’in emanetidir. Kudüs bize Yavuz Sultan Selim’in, Kanuni Sultan Süleyman’ın emanetidir. Kudüs bize son Osmanlı askerinin emanetidir. Herkes unutsa Kudüs bizim davamızdır. Bizim davamız olmaya ebediyen devam edecektir. Kimse, bir Türk’e dönüp de ‘Kudüs senin davan değildir’ diyemez. Kimse, bize dönüp de Ortadoğu bataklığına bulaşmayalım, Kudüs’le ilgilenmeyelim diyemez. Kimse Kudüs’ün, Mekke’nin, Medine’nin, Bağdat’ın, Şam’ın, Kahire’nin olduğu bölgeye bataklık diyemez. O Ortadoğu’yu bataklık haline getirenler varsa, bu işgalci, bu zalim yönetimleridir, İsrail yönetimidir.

HERHALDE AYNAYLA KONUŞUYOR

Kılıçdaroğlu, geçen hafta ‘Asya’ya sorsam, Avrupa’da kimlerle konuşsam, herkes Türkiye’den tedirgin, Türkiye’nin geleceğinden kaygılı’ diyor. Ben daha Kılıçdaroğlu’nun Avrupa’dan, Asya’dan biriyle konuştuğunu son haftalarda görmedim. Herhalde aynayla konuşuyor. Kendisiyle konuşuyor öyle mi? Şimdi, biz ona sormayalım. Bursa’nın irfan sahibi ulu şehrin sakinlerine soralım. Emir Sultan’ın torunlarına soralım. Türkiye’nin geleceğinden ümitli misiniz? Türkiye’nin yükselen bir güç olduğundan emin misiniz? (Evet, yanıtı alınca) İşte cevap bu. Kılıçdaroğlu tedirgin olabilir, o tedirgin olacaksa önce partisinden tedirgin olsun. Kendi partisinin milletvekili istifa ederken ‘Artık umudum kalmadı’ diyor ama umut Bursa meydanında.”

İsrail’e tepki

Haberin Devamı

CUMA namazını Bursa Ulu Camisi’nde kıldıktan sonra yürüyerek Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı ve Bursa Valiliği’ni ziyaret eden Başbakan Davutoğlu, yoğun ilgi nedeniyle zaman zaman zor anlar yaşadı. Davutoğlu daha sonra beraberindeki 8 bakan ve belediye başkanlarıyla 720 milyon liraya mal olan 21 eserin toplu açılış töreni için Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’ne gitti. Davutoğlu burada, okul yaptıran hayırseverlere plaket verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!