HDP'li Karataş'a saldırının görüntüleri çıktı

Güncelleme Tarihi:

HDPli Karataşa saldırının görüntüleri çıktı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2014 10:20

ANKARA’da 4 Kasım 2014 tarihinde HDP Genel Merkezi’nde, HDP Parti Meclisi Üyesi Ahmet Karataş’a yönelik bıçaklı saldırının görüntüleri ortaya çıktı. Güvenlik kamerası görüntülerinde saldırgan Emrah A.’nın binaya girerken yüzünü kapattığı ve saldırının ardından hızla binadan çıktığı yer alıyor. HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, yaptığı yazılı açıklamada, "Gerçekleşen saldırının mahiyetine baktığımızda ve soruşturma dosyası üzerinde yaptığımız incelemeler sonucunda, saldırının bireysel değil, örgütlü ve planlı olduğu ortaya çıkmıştır" dedi.

Haberin Devamı

Emrah A. isimli saldırganın HDP Genel Merkezi’nin bulunduğu binaya girerken güvenlik kameralarından tarafından görüntülenmemesi için yüzünü kapattığı görülüyor. Asansör ile üst kata çıkan saldırgan Emrah A., Ahmet Karataş’ın bulunduğu odaya girdikten sonra yaklaşık 4 dakika sonra merdivenlerden iniyor. Binadan çıkışı sırasında binaya gelen bir kadın Emrah A.’nın kaçarken yaşadığı paniği fark ediyor.



"SALDIRININ BİREYSEL DEĞİL, ÖRGÜTLÜ VE PLANLI OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI"

Meral Danış Beştaş, "4 Kasım 2014 tarihinde Genel Merkezimiz de, Parti Meclisi üyemiz Ahmet Karataş’a yönelik vahşi bir saldırı gerçekleşmiştir. Gerçekleşen saldırının mahiyetine baktığımızda ve soruşturma dosyası üzerinde yaptığımız incelemeler sonucunda, saldırının bireysel değil, örgütlü ve planlı olduğu ortaya çıkmıştır. Bu saldırıdan önce, özellikle 8 Ekim’den sonra Genel Merkezimiz sürekli olarak tehdit telefonları ile karşı karşıya kalmıştır. 6-8 ekim tarihlerindeki Kobani eylemleri bahane edilerek, partimiz, gerçekleşen saldırıdan hemen önce, Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Hükümet Sözcüsü tarafından hedef tahtasına konulmuştur. Her fırsatta tehditlerini savuranlar, bu saldırının zeminini de hazırlamışlardır" dedi.

"KAMERA GÖRÜNTÜLERİNDEN SALDIRGANIN EŞKALİ HEMEN TESPİT EDİLMİŞTİR"

Meral Danış Beştaş, "PM üyemiz Ahmet Karataş’ın bıçaklandığı haberi üzerine, Genel Merkez yöneticilerimiz ve hukukçularımız çok kısa bir süre zarfında olay mahalline varmışlardır. Olay yerindeki delillerin karartılmaması ve yok edilmemesi için ciddi bir çaba sarf edilmiştir. Binanın kamera görüntülerine ulaşılmış ve saldırganın eşkali hemen tespit edilmiştir. Çok kısa bir süre sonra Emrah A. isimli saldırgan yakalanmış ve alelacele tutuklanarak cezaevine gönderilmiştir" dedi.

"PARTİNİN NE ZAMAN AÇILACAĞINI ÖĞRENMEK İÇİN TELEFON AÇMIŞ"

Meral Danış Beştaş, "Soruşturma dosyası üzerinde yaptığımız incelemede şu hususlar dikkat çekmektedir; Saldırgan olay günü sabahın erken saatlerinden itibaren partimiz Genel Merkezi’nin telefonunu aramıştır. Genel Merkez telefonu parti çalışanımıza yönlendirilmiş olduğu için, henüz partimiz açık olmamasına rağmen, saldırgan birkaç defa parti çalışanımızla telefon görüşmesi yapmıştır. Saldırgan, her telefon görüşmesinde, partinin ne zaman açılacağını ve yetkilinin ne zaman geleceğini sormuştur"

SALDIRGAN : ’SİZ KİMİN ÜLKESİNDE POSTA KOYUYORSUNUZ’

Meral Danış Beştaş, "Saldırgan, Parti Meclisi üyemiz Ahmet Karataş parti içerisinde iken bina kapısını çalmış, ancak parti yöneticimiz durumdan emin olmadığı için saldırganı bir süre içeri almamıştır. Saldırgan tekrar parti çalışanımızla görüşme yaparak tuvaleti kullanma gerekçesiyle içeriye girmiş, tuvalete yönelmiştir. Parti Meclis üyemiz Ahmet Karataş’ın salona geçtiğini gören saldırgan hızla salona yönelip arkadan boğazına bıçağı dayayarak, ’sizi yaşatmayacağız, siz kimin ülkesinde posta koyuyorsunuz’ diyerek boğazını kesmiş, parti yöneticimizin kendini savunmasıyla boğuşma sırasında saldırgan bıçak darbeleriyle parti yöneticimizi öldürmeye çalışmıştır" dedi.

"BİNA İÇERİSİNDEKİ GÜVENLİK KAMERALARININ YERLERİNİ BİLDİĞİ AÇIKÇA GÖRÜLÜYOR"

Meral Danış Beştaş, "Kamera görüntülerinden de tespit ettiğimiz verilere baktığımızda, saldırganın binayı tanıdığı, bina içerisindeki güvenlik kameralarının yerlerini bildiği açıkça görülmüştür. Bina güvenlik görevlisi, saldırganın binaya giriş sebebini sormuş olmasına rağmen, saldırganın soğukkanlı bir şekilde güvenlik görevlisine yanıt verdiği görülmüştür" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!