Yol üstü lezzet tesisi

Şehirlerarası yolculukların vazgeçilmezlerindendir dinlenme tesisleri... Birçoğu mecburiyetten uğranan duraklar olsa da mutfaklarıyla isim yapanlarının ne ışıklı görsel şovlara ne de kilometreler öncesine yerleştirilen dev tabelalara ihtiyacı vardır.

Haberin Devamı

Namı, kulaktan kulağa yayılır. Mesafelerin uzadığı Ankara’da, trafiğin yoğun olduğu saatlerde seyahat süreleri arttı. Örneğin Kızılay’dan Yaşamkent’e ulaşmak için yaklaşık 30 kilometre yol katetmek gerekiyor. Hal böyle olunca ana arterler üzerinde, şehirlerarası yollardaki “dinlenme tesisi” formatını, şehir içine uyarlayan mekanlar oluşmaya başladı. Bu hafta Ankara’nın en hareketli yollarından birine, kısa süre önce konuşlanan bir lezzet durağını ziyaret ettim.

Yol üstü lezzet tesisi

MUHLAMA VE ÇAKALLI MENEMENİ

Eskişehir Yolu 20. kilometrede, Başkent Üniversitesi’nin girişinde açılan Park Fırın, iddialı mutfağı ile geçerken uğrayanları müdavime dönüştürebilecek bir mekan olmuş. Konuklarını, günün farklı saatlerine hitap edebilecek yemeklerle karşılayan Park Fırın’ın sabah seçenekleri, Karadeniz havası estiriyor. Güne başlarken sahana ekmek banmayı sevenler için Samsun’un meşhur Çakallı menemeni Ankara’ya getirilmiş. İnce kıyılmış biber, domates ve yumurtanın sarısı ile oluşturulan karışıma, kaşar peyniri ekleniyor. Hassas damaklar Çakallı menemenine eser miktarda katılan toz biberi de hissedecektir. İştah açan bir diğer sabah seçeneği ise Doğu Karadeniz efsanesi muhlama oluyor. Rize’den gelen kolot peyniri ve tereyağı ile yapılan muhlamayı ekmek banarak keyifle mideye indirebilirsiniz. Kahvaltıyı hızlıca çözmek isteyenler de mekanda; omlet, sucuk, cheddar, kaşar ve ketçabı ekmek arasında buluşturan Park special tost alternatifini deneyebilir.

Haberin Devamı

MADALYONUN LEZİZ YÜZÜ

Mekanda, öğle ve akşam yemekleri için ilk önerim, ince hamurlu ve çıtır kenarlı pizzalar olacak. Parmesan, cheddar, mozarella ve rokforu aynı hamurda buluşturan pizza quattro formaggi, damağında yoğun tadları hissetmekten hoşlananlar için birebir... Marine edilmiş dana bonfile parçaları, soğan, mantar ve jalapeno biberlerin mozarella üzerine serildiği şefin özel pizzası, mekandaki bir diğer seçenek oluyor. Park Fırın’ın burger klasmanında da iddialı olduğunu hatırlatmak gerekiyor. 170 gram ağırlığındaki el yapımı köfteler, mekanın kendi ürettiği ekmeklerin arasına giriyor. Metal tepsilerde baharatlı patates ve özel soslarla servis edilen burgerlar denenebilir. Acı severlere önerim; jalapeno biber ve kurutulmuş domatesin köfteye eşlik ettiği Dallas Burger olacak. Uzakdoğu tatlarından hoşlanalar Park Fırın’ın tavuk, kabak, mantar, havuç ve paprika biber ile hazırlanan yakisoba noodle’ını; İtalyan deneyimi yaşamak isteyenler de patlıcan, taze fesleğen, mozarella, domates sos ve biftek ile oluşturulan rigatoniyi deneyebilir. Öğününü lokum kıvamında bir etle taçlandırmak isteyenlere tavsiyem ise bonfile madalyon olacak. Amasya yöresi danalarının sırt etleri, taze baharatlarla marine edildikten sonra iki gün bekletiliyor. Izgarada orta pişen leziz etlere, sunumda brokoli, havuç, paprika biber, baharatlı patatesler ve et suyundan elde edilen özel bir sos ekleniyor.

Haberin Devamı

KAVANOZDA CEVİZ KREMALI PATAŞUR

Servisin “self” şekilde sürdüğü Park Fırın’da sipariş verirken vitrini süsleyen tatlı çeşitlerini görüp de bakışları kaçırabilmek ciddi bir irade meselesine dönüşüyor. Tatlı kapanışı tek çeşitle yapabilirseniz ne ala... Kavanozda servis edilen hafif kıvamlı profiterolden birkaç porsiyon yiyebilmek mümkün. Keyifli tatlının içindeki pataşurları dikkatli çiğnerseniz ceviz kremalı dolgunun tadını alabilirsiniz. Çikolatalı kekin üzerinde karamel dolgu ve mısır gevrekleri ile oluşturulan snickers çikolata tutkunlarına hitap ediyor. Üzerinde bütün çilekler ile kaplanan cheesecake kesinlikle denemeye değer. Tatlınızın yanında mekanın kahve alternatiflerinden birini yudumlayabilirsiniz. Park Fırın’daki baristaların “latte art” konusunda başarılı olduklarını hatırlatmakta fayda var.

MENÜDE NE VAR

Haberin Devamı

- Çakallı menemeni 8 TL
- Muhlama 10 TL
- Dallas burger 15,5 TL
- Pizza quattro formaggi 14 TL
- Rigatoni 14 TL
- Yakisoba noodle 13,5 TL
- Bonfile madalyon 25 TL
- Tatlılar 8 TL

Her şey dahil kebap keyfi

Güneyin mangal lezzetlerini Ankaralılara sunan çok sayıda mekan bulunuyor. Bazen kapı komşu olan kebap restoranları arasında seçim yapabilmek güçleşiyor. Bu alanda oluşan rekabet, kebap ziyafetini mezesiz düşünemeyenler için avantaja dönüşebiliyor. Farklılaşmaya çalışan mekanların, sayısını artırdığı ikram çeşitleri, mideyi tam doldurmadan sofrayı terk edenlerimezelerle doyuracak boyuta ulaşıyor. Bu hafta yemeğin açılış ve kapanışını çok sayıda ikram ile renklendiren bir mekanı ziyaret ettim. Emek’teki Bişkek Caddesi (8. Cadde) üzerinde hizmet veren Keyif’li Kebap, yemek yediği masanın önce göz doyurmasını isteyenleri mutlu edecek bir adres. Konuklar, kebap ve pide çeşitleri ile şekillenen menüden seçim yapmaya çalışırken mezeler servis edilmeye başlanıyor. Mevsim salata, acılı ezme, közlenmiş soğan, bulgur pilavı, çubuk turşusu ve patlıcanlı yoğurt masaya ilk ulaşanlar oluyor. Lezzetli mezelere, sıcak balon lavaş eşlik ediyor.

Haberin Devamı

Yol üstü lezzet tesisi

İŞTAH AÇAN İSOTLU LAHMACUN

Mekanın kebap çeşitlerinin tadına bakmadan önce, isotlu lahmacunu ara sıcak niyetine denemenizi öneriyorum. İnce hamurlu, çıtır ve hafif acılı lahmacun, iştahınızın açılmasına yardımcı olabilir. Menüdeki kebap seçenekleri arasında kararsız kalırsanız, karışık kebap ile tümünün tadına bakabilirsiniz. Şanlıurfa’dan Ankara’ya ulaşan baharatlarla marine edilen Bolu yöresi etleri, mekanda lezzetli kebaplara dönüşüyor. Ayaklı bir metal tepside sunulan karışık seçenekte; Adana, kuşbaşı, ciğer şiş, dana külbastı, patlıcanlı kebap, tavuk şiş, kanat bulunuyor. Göz doyuran tepside kebaplara, bulgur pilavı, sumaklı soğan, maydanoz, közlenmiş biber ve domates eşlik ediyor. Etlerin soğumaması için üzerlerine fındık lahmacun örtülüyor. Tepside kendine yer bulan beyaz etlerin yumuşaklığı ve marine sürecinde kullanılan hoş baharat karışımı dikkat çekiyor. Küçük parçalar halinde şişe dizilen kuzu ciğerinin kimyon eklendikten sonra mideye indirilmesi gerekiyor.

Haberin Devamı

ÇİFTE TATLI VE SEMAVER

Keyif’li Kebap’ın ikramları, yemeğin başlangıcına olduğu gibi kapanışına da konuk oluyor. Mekanda tatlı kapanış, dondurmalı irmik tatlısı ve künefe ile yapılıyor. Sıcak şekilde masaya ulaşan tatlılar ve semaver çayın da ikramlar arasında yer aldığını hatırlatmakta fayda var. Yemek faslı için restoranda bolca vakit geçirmeyi sevenler, ikramlarla masanın bir dolup, bir boşaldığı Keyifli Kebap’ı deneyebilir.

MENÜDE NE VAR

- Lahmacun 6 TL
- Karışık kebap (2 kişilik) 29 TL

Yazarın Tüm Yazıları