Ataköy’de okulda tavan sıvası çöktü

Güncelleme Tarihi:

Ataköy’de okulda tavan sıvası çöktü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2014 16:34

Ataköy’de bir okulun tavan sıvası öğrencilerin üstüne çöktü. 3 öğrenci olayı hafif çiziklerle atlattı. Okul 2 gün tatil edildi.

Haberin Devamı

Ataköy’de Bakırköy Emlak Kredi Bankası Ortaokulu’nda 6 Kasım 2014 günü öğrencilerin derste olduğu saat 15.00 sıralarında bir sınıfın tavanında 4 metrekarelik bir alanın sıvası çöktü. Kafasına, omzuna ve koluna sıva düşen 3 öğrenci hafif yaralandı. Yaşanan olay üzerine okul boşaltılarak öğrenciler evlerine gönderildi. Okula çağrılan ambulansla hastaneye götürülen 3 öğrenci olayı küçük sıyrıklarla atlattı.

Ataköy’de okulda tavan sıvası çöktü

Okula gelen mühendislere bütün sınıfların tavanları incelettirildi. Mühendisler diğer tavan sıvalarının sağlam olduğunu ancak 3 sınıfta ileriki zamanda aynı sorunla karşılaşabileceğini söyledi. Bunun üzerine o sınıfların tavanlarındaki sıvalar kırılarak tadilata alındı.

Haberin Devamı

Adının açıklanmasını istemeyen bir okul yetkilisi 1986 yılında yapılan okulun sıvalarının normalden çok daha kalın atıldığını, yıllar içinde de sıvanın ağırlığı kaldıramayarak düştüğünü söyledi. 2 sınıfın tavan sıvasının ortalama 500 kg tuttuğunu söyleyen yetkili sınıflara alçı sıva çekileceğini bunun da ortalama ağırlığının 50 kg bile tutmayacağını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!