Hükümette okul servisleri çelişkisi

Güncelleme Tarihi:

Hükümette okul servisleri çelişkisi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2014 12:41

Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından dün bizzat açıklanan, hükümetin ekonomik dönüşüm eylem planında yer alan, "raylı toplu taşıma sistemlerinin olduğu yerde, okul servislerinin kaldırılacağı", Başbakan Yardımcısı Ali Babacan tarafından yalanlandı.

Haberin Devamı

Hükümette okul servisleri çelişkisi
Hükümetin 9 maddelik eylem planlarından 5'incisini oluşturan "Enerji verimliliği" eylem planında, 2014-2018 döneminde, şehirlerin raylı toplu taşıma sistemlerinin yer aldığı güzergahlarda, okul ve üniversite servislerinin kaldırılması planı yer alıyor.
Babacan ise, bugün A Haber'de yaptığı açıklamada, okul servislerinin kaldırılmasının 'asla' söz konusu olmadığını söyledi.

Programda "servislerin kaldırılıp kaldırılmayacağı' sorusunu yanıtlayan Babacan, "Servislerin kaldırılması öğrenciler söz konusu olduğunda asla söz konusu değil" dedi. Babacan şöyle konuştu;

Hükümette okul servisleri çelişkisi
BÜTÜN SERVİSLER KALDIRILIYOR



"Bir şehirde A noktasından B noktasına milyarlarca yatırım yapmışız. Aynı hattan servis geçiyor. Artık o servise ihtiyaç var mı? Metroyla gitmek mümkün. Aynı alanda servis çalıştıracaksınız. Metronun ulaşamadığı yerler var. O noktalarda servis devam eder. Hele hele öğrencilerin servisleri konusunda taviz vermeyiz. Ama diyelim ki kamu kuruluşu personeli metro hattı üzerinde servis kullanıyorsa, kusura bakmayacak. Bunlar hat hat incelenecek. Kimse mağdur edilmeyecek. Özel sektörlerde C plakası çok da memnun olmadığımız bir uygulama. O ayrı bir konu. Türkiye büyüyor. Öğrencilerin sayısı çoğalıyor. Kamu personel alıyor. Özel sektör çalışanı artıyor. Bütün yeni çalışanların servis ihtiyacı var. Servisçilik büyüyecek. Ne servisçiler ne de okula giden yavrularımız mağdur olacak. Hat, hat mahalle, mahalle analiz edilip bu çalışma yapılacak."

Haberin Devamı

Hükümette okul servisleri çelişkisi
SERVİSÇİLERDEN İLK TEPKİLER



BABACAN "OKUL SERVİSLERİ ASLA KALKMAZ" DEDİ AMA...

2014-2018 yıllarını kapsayan 10.Kalkınma Planı'nın Enerji Verimliliğinin Geliştirilmesi Programının "Ulaşımda Enerji Verimliliği" başlığı altında servis araçlarının kapasite, güzergah ve araç teknolojileri açısından yeniden değerlendirileceği yer alıyor.
Eylem planında, bu konudan sorumlu kuruluş olarak Büyükşehir Belediyeleri belirleniyor.

Eylem planının ilgili maddesinde 2014-2018'de atılacak adımlar arasında, aynen şu madde yer alıyor;

Haberin Devamı

"Öncelikle mevcut raylı sistem hatları üzerindeki işyerleri, üniversite ve okullarda semt servisi uygulaması kaldırılarak, yolcuların yüksek kapasiteli toplu taşıma sistemlerine yönlendirilmesine yönelik tedbirler alınacaktır. Servis aracı kullanıcılarına toplu taşıma bileti ve/veya kartlarının ücretsiz veya indirimli verilmesi uygulamaları getirilecektir."

İşte kalkınma planında okul servisleriyle ilgili olan bölüm. (5/2)

Hükümette okul servisleri çelişkisi


ayalp@hurriyet.com.tr


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!