O memurlar 1135 lira fazladan para alacak

Güncelleme Tarihi:

O memurlar 1135 lira fazladan para alacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2014 11:30

Vergi ve sosyal güvenlik prim affında çalışacak memura, üç ay için fazla çalışma ücreti ödenecek. Af tahsilatında görev alan Gelir İdaresi ile Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı personeline Ekim, Kasım ve Aralık aylarında 'fazla çalışma ücreti' verilecek. Üç aylık fazla çalışma ücreti en fazla 1155 TL olacak.

Haberin Devamı

O memurlar 1135 lira fazladan para alacak
Hükümet, Maliye Bakanlığı'nın talebi üzerine Gelir İdaresi Başkanlığı ve Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı personeline fazla çalışma ücreti ödenmesi kararı aldı. Buna göre Ekim, Kasım ve Aralık aylarını kapsayacak şekilde afta görevli Gelir İdaresi Başkanlığı Tahsilat ve İhtilaflı İşler, Uygulama ve Veri Yönetimi, Gelir Yönetimi ve Mükellef Hizmetleri Dairesi Başkanlıklarına bağlı tahsil daireleri ve Vergi Dairesi Başkanlığı bulunmayan illerde Gelir İdaresi Dairesi Başkanlığına bağlı tahsil daireleri ile Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Sigorta Primleri Genel Müdürlüğünde görevli personel ile taşra teşkilatında görevli personele her bir ay için 50 saati geçmemek şartıyla fazla çalışma ücreti ödenecek.

Haberin Devamı

AYLIK 385, 'FAZLADAN' 1155 LİRA..
Fazla çalışma saat ücreti 2014 yılı Bütçe Kanunu'nda belirtilen 1,54 liranın 5 katı olarak uygulanacak. Buna göre fazla çalışma saat ücreti 7,7 lira olacak ve bu süre her bir ay için 50 saati geçemeyecek. Böylece afta çalışan bir memur, 50 saati doldurması halinde Ekim, Kasım ve Aralık aylarının her biri için 385 lira alacağından; toplamda eline 'fazladan' 1155 lira geçmiş olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!