Yapı sektörü Fuar'da buluştu

Güncelleme Tarihi:

Yapı sektörü Fuarda buluştu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2014 01:05

Bu yıl 20’nci kez kapılarını açan Yapı Fuarı, sektördeki en son teknoloji, yenilik ve gelişmeleri İzmirlilerle buluşturdu. Türkiye’den 350 firmanın katıldığı ve yalıtım malzemelerinden, dekoratif süslemelere kadar pek çok ürünün sergilendiği fuar 9 Kasım’da kapanacak.

Haberin Devamı

İnşaat sektörünün en büyük fuarlarından olan Yapı Fuarı - Turkeybuild İzmir, Kültürpark 1 nolu holde kapılarını açtı. Fuarla ilgili bilgi veren YEM Fuarcılık Genel Müdürü Burcu Başer fuarın bu yıl yüzde 30 büyüyerek 20 bin metrekareye yaklaştığını vurguladı. Yine bu yıl 350’yi aşkın katılımcı firmanın stant kurduğunu kaydeden Başer, "Fuarda binlerce ürün çeşidi ile 20 yıldır Ege ve Akdeniz Bölgesi’nin en büyük fuarı olan Yapı Fuarı’nı başarıyla sürdürmekten dolayı gururluyuz" dedi.

Yapı sektörü Fuarda buluştu

Ege Bölgesi’nin yapı sektörü dışında da inşaata dair tüm alt sektörlerin de bu fuarda yer aldığına dikkat çeken Başer, "Fuar katılımcılarına ve sektöre yeni iş fırsatları yaratılmasına katkıda bulunan fuarımızda 4 gün boyunca en yeni teknolojiler, yenilikler ve gelişmeler sergilenecek. İnşaat ve inşaat malzemelerinin yanı sıra dekoratif yapı ürünleri de bu fuarda görülebilecek" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Yapı sektörü Fuarda buluştu

SEKTÖR HAREKETLENECEK

Turizm sezonunun bitimiyle beraber inşaat sektörünün hareket kazanacağını da belirten Başer sözlerini şöyle sürdürdü:

"Turizm yapılarının yanı sıra yazlık konut yatırımları ve tadilat çalışmaları ile Türk yapı malzemeleri sektörü için büyük önem taşıyan bu dinamik pazarda tüm taraflar İzmir’de biraraya geldi. Ayrıca, fuar katılımcılarına Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ve İzmir Ticaret Odası’nın sağladığı hibe ve yardımlar da fuarın büyümesinde önemli katkı sağladı."

Eylül ayında açıklanan konut satışı rakamlarının sektöre yeni bir ivme kazandırdığını ve öngörülere göre konut satışındaki hareketliliğin devam edeceğini belirten Başer, "Eylül ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 13,2 artarak Türkiye genelinde tam 115 bin 786 konut satışı gerçekleşti. Bu konut satışlarında Eylül ayları bazında tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşılarak yeni bir rekor kırıldığı anlamına geliyor. İzmir’in bu rekorda İstanbul ve Ankara’nın ardından en çok konut satılan üçüncü il olarak önemli bir payı var. Bu sene Eylül ayında İzmir’de 7.103 konut satıldı. İzmir’in nüfus artış hızı ve aynı zamanda deprem riski yüksek olan bir il olması nedeniyle, konut ihtiyacı en yüksek olan iller arasında yer aldığını söyleyebiliriz. Bu verilere göre, İzmir’de 2023 yılına kadar 340 bin konut ihtiyacı olacağı öngörülmektedir. İzmir’de konut satışındaki olumlu hareketlilikle ilgili olarak bir diğer veri de, alınan konut kredisi verileridir. İzmir’de kullandırılan konut kredileri 2013 yılı sonunda 8,3 milyar TL olarak gerçekleşti. Türkiye genelinde kullanılan krediler içinde İzmir’in payı yüzde 7,4’tür. Konut satışlarındaki artışı hem sektör hem de ekonomi adına olumlu buluyoruz" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!