Aydın tarım sektöründe buluştu

Güncelleme Tarihi:

Aydın tarım sektöründe buluştu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2014 01:11

AYDIN’da Ticaret Borsası, Ticaret Odası, Sanayi Odası, Ziraat Odası ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nün düzenlediği Aydın 3’üncü Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı açıldı. 305 firmanın katıldığı fuar 4 gün boyunca ziyarete açık olacak.

Haberin Devamı

Aydın Ticaret Borsası, Aydın Ticaret Odası, Aydın Sanayi Odası, Aydın Ziraat Odası ile Gıda Tarım Hayvancılık İl Müdürlüğü’nün ortaklaşa organize ettiği Gıda, Tarım ve Hayvancılık fuarı ASTİM Organize Sanayi Bölgesi’ndeki eski Tekel Tütün Depoları’nda açıldı. Açılışa Vali Yardımcısı Abdullah Aslan, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Özlem Çerçioğlu, Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, Aydın Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Ülken, Aydın Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yunus Şahin, Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Bosnalı, Efeler Ziraat Odası Başkanı Rıza Posacı, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Fuarın açılış konuşmasını yapan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, şöyle dedi:

Haberin Devamı

"Aydın’da geleneksel hale getirdiğimiz tarım fuarının bugün 3’üncüsü gerçekleştiriyoruz. Amacımız önümüzdeki yıllarda daha geniş alanda daha büyük bir şekilde tüm Türkiye’ye hitap edecek fuarlar düzenlemek. Uluslararası fuarlar da düzenlemek için çalışmalar yapacağız" dedi. Vali Yardımcısı Abdullah Aslan da Aydın’ın tarım zenginliklerine dikkat çekerek tarım ürünlerinin değerlendirilmesi ve pazarlanması için fuarların çok önemli olduğunu söyledi.

"AYDIN’I FUARLAR ŞEHRİ HALİNE GETİRMELİYİZ"

Aydın Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Ülken, tarım fuarının Aydın ekonomisine katkısının yadsınamayacağını belirterek, fuarları ’Balık tutmaya’ benzettikten sonra şöyle dedi:

"20 defa oltayı atarsın, balık tutamayabilirsin ama attığın oltanın birine çok büyük bir balık takılabilir. Biz oda olarak üyelerimizi birçok fuara götürüyoruz. Gittiğimiz her fuardan üyelerimiz iş yaparak dönmeyebilir. Fakat 20 fuardan birinden sağlam bir iş bağlantısı gerçekleştirebilir. Aydın’da kurulan bu fuarı çeşitlendirip Aydın’ı fuarlar şehri haline getirmeliyiz."

ADNAN BOSNALI AYDINLI FİRMALARA SİTEM ETTİ

Aydın’da 3 yıldan bu yana düzenlenen fuarın gelişimine dikkat çeken Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Bosnalı, "2012 yılında 156, 2013’de 293 firmanın katılımı ile kapılarını açan Aydın Tarım Gıda ve Hayvancılık Fuarımız bu yıl 305 firma ile ziyarete açıldı. Her geçen gün gelişen fuarımız bir çocuk gibi. Ancak Aydınlı firmaların katılım göstermemesi düşündürücü. Sanırım bu fuarı küçük görüyorlar. Önümüzdeki yıllarda yer bulamayacaklar" diye konuştu. Fuarın açılış kurdelesi kesilmesinin ardından ziyaretçiler ve protokol üyeleri standları gezip firmaların ürünlerini inceledi.

Haberin Devamı

200 BİN ZİYARETÇİ BEKLENİYOR

Fuar, geçen yıl 100 binin üzerinde ziyaretçi ağırlarken bu yılki fuarda hedefin 200 bin ziyaretçi olduğu açıklandı. 4 gün boyunca açık kalacak fuara Aydın’ın ilçelerinden ve mahallelerinden ücretsiz araçlar kaldırılacak. Büyükşehir Belediyesi Efeler sınırları içerisinden fuara vatandaşları ücretsiz taşırken, Uşak, Afyon, Kütahya, Manisa, Muğla, Denizli, İzmir, Balıkesir gibi Aydın’a yakın illerden otobüslerle ziyaretçilerin geldiği bildirildi. Fuarda bu yıl 305 firma stant açtı.

Geçen yıl 293 firmanın yer aldığı fuar 12 bin 600 metrekare kapalı alanda düzenlenirken bu yıl ilk defa kapalı alan dışında da stant açıldı. Aydın il genelinden kurumlar dahil 91 firmanın stant açtığı fuar, 10.00- 19.00 saatleri arasında ziyarete açık kalacak, Pazar günü sona erecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!