Ben hayatın ta kendisiyim bebeğim!

Güncelleme Tarihi:

Ben hayatın ta kendisiyim bebeğim
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2014 01:13

Dünyanın en cool, en şık, en başarılı adamlarından biri olan Gianni Agnelli’nin torunu. Fiat, Ferrari, Maserati ve Juventus ailesine ait. O, moda otoritelerine göre dünyanın en şık adamı. Lapo Elkann’ın muhteşem dünyasına hoş geldiniz

Haberin Devamı

Fiat’ta gül gibi işiniz varken neden bağımsızlığınızı ilan edip İtalia Independent’ı kurdunuz?
- Yeniden doğmak için. İşe sıfırdan, çok az şeyle ve çok az kişiyle başladık. Beraber büyüdük. Şimdi dünya çapında bir markayız ve kalabalığız. Kendi sektöründe lider olmak isteyen, net hedefleri olan gözlük markasıyız.

Bir gözlük markası kurarak işe başladınız ama işler büyüdü... Ayakkabı da üretiyorsunuz, sırada ne var?
- Benim hayallerimin sınırı yok. Gözlük markasının bize verdiği neticelerden son derece mutlu ve gururlu olmamıza rağmen hiçbir zaman markaya sınırlar koymadık. Ve bu sınırsızlığın meyvelerini de topluyoruz. Bakın örneğin bugün adidas’la olan işbirliğimizi konuşmak için burada bulunuyoruz.

Ben hayatın ta kendisiyim bebeğim


Koleksiyonunuzun ilham kaynağı ne?
- Ayakkabılarda lüks arabalar, yatlar ve uçaklarda kullanılan karbon fiber teknolojileri kullandık. Bu ürünlerin tasarımlarına aşk, barış gibi enerjisi yüksek duyguları yansıttık. Bu iş benim için spor ve futbol demek. Hayatımda yaptığım tutkulu olduğum her şey demek. Bu işbirliği için geniş arşivleri taradım ve adidas’ın tarihinden ilham aldım. Bu yeni bir hikâyenin harika başlangıcı, ben buna aşk hikâyesi diyorum.

Haberin Devamı

Ben hayatın ta kendisiyim bebeğim


Türkiye’yi nasıl tanıyorsunuz?
- Türkiye’yi çok seviyorum. En az 25 kez geldim. Birçok Türk arkadaşım var. İstanbul bence dünyanın en cool yerlerinden biri. Harika enerjisi var. Kültürlerin birleştiği, insanların çok güçlü olduğu bir yer. Denizini, yemeğini ve tarihini çok seviyorum. Büyükannemin babası Türkiye’de İtalyan konsolosu olarak çalışmış. Oradayken bir kitap yazmış. Büyükannem de babasının bu görevi nedeniyle İstanbul’da kalmış. Ayrıca, araba endüstrisinde çalışırken Koç Ailesi’yle işbirliğimiz kapsamında birçok kez İstanbul’a geldim.

Haberin Devamı

Ben hayatın ta kendisiyim bebeğim


İstanbul’da favori yerleriniz neler?

- En sevdiğim yerlerden biri Pera Palas Oteli çünkü Agatha Christie gibi ilginç bir tarihe sahip. Pierre Loti’yi seviyorum çünkü eski İstabul’un tümünü görebiliyorsunuz. Ayasofya’yı seviyorum çünkü dinlerin birleştiği çok güçlü bir yer, Yerebatan Sarnıcı ayrıca büyüleyici bir yer. İstanbul’da futbol maçlarına da gittim. Futbol hayranıyım. Mancini Galatasaray’ın teknik direktörüyken maçına gitmiştim, Fenerbahçe ve Beşiktaş maçlarını da izledim. Fatih Terim’le Milan’ın teknik direktörüyken tanışmıştım ama Juventus taraftarıyım. Çok muhabbetimiz olmadı.

Haberin Devamı

ETEK GİYERİM BEYAZ ÇORAP GİYMEM

Ben hayatın ta kendisiyim bebeğim


“Asla yapmam” dediğiniz şey var mı?
-Hiçbir zaman şık ayakkabılarla beyaz çorap giymem. İskoçya’ya gitmem gerekirse belki etek giyerim. Hiçbir zaman asla demek istemiyorum. Evet saçımı da boyadım gençken. Uzattığım, askerlikte kazıttığım da oldu. Hepimiz hayatta çeşitli fazlardan geçiyoruz.

Ben hayatın ta kendisiyim bebeğim


Hayatınızın en güzel günü hangisiydi?
- Yeğenlerimin doğduğu gün diyebilirim. Kendi çocuklarım doğmuş gibiydi. Onlar benim için çok özel, beni genç tutuyorlar.

Ciddi bir kaza geçirdiniz... Şu anda nasıl bir ruh halindesiniz?
- Evet, ciddi bir kazaydı. Kırıklarım var. Üç ay ayağımın üzerine basamayacağım, belki de daha fazla. Ama en kötü durumda bile minnettarım. Çünkü bu, Tanrı’nın bana yavaşlamam için bir işareti. Hiperaktif bir yapım var. Yavaşlamam gerekiyor.

Haberin Devamı

Ben hayatın ta kendisiyim bebeğim

Elkann, adidas Originals ile İtalia Independent’ın birlikte tasarladığı ZX FLUX ‘ı tanıttı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!