Ekimde sadece dolar kazandırdı

Güncelleme Tarihi:

Ekimde sadece dolar kazandırdı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2014 10:36

Yatırım araçları arasında Ekim ayının tek kazandıranı dolar oldu. Ekim ayındaki performansı ile ABD para birimi 3 ve 6 aylık ve yıllık bazda da en çok kazandıran yatırım aracı olarak öne çıktı.

Haberin Devamı

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) Finansal Yatırım Araçlarının Reel Getiri Oranları verilerine göre, dolardaki aylık reel getiri, yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE) ile indirgendiğinde yüzde 1.13, tüketici fiyat endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde ise yüzde 0.16 olarak gerçekleşti.

DİĞERLERİ KAYBETTİRDİ

Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde; yatırım araçlarından Borsa İstanbul Endeksi yüzde 3.47, euro yüzde 0.63, mevduat faizi yüzde 0.51, devlet tahvil ve bonoları yüzde 0.20 ve külçe altın yüzde 0.10 kaybettirdi.

TÜFE ile indirgendiğinde Borsa İstanbul Endeksi yüzde 4.40, euro yüzde 1.59, mevduat faizi yüzde 1.46, devlet tahvil ve bonoları yüzde 1.16 ve külçe altın yüzde 1.06 kaybettirdi.

Ekimde sadece dolar kazandırdı
EKİMDE SADECE DOLAR KAZANDIRDI

ÜÇ AYLIKTA DA DOLAR ÖNDE

Haberin Devamı

Dolar üç aylık değerlendirmede; Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 4.02, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 4.09 oranıyla yatırımcısına en yüksek reel getiri sağlayan yatırım aracı oldu.

Buna karşılık, Borsa Endeksi Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 7.14, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 7,08 oranında yatırımcısına en çok kaybettiren yatırım aracı oldu.

ALTI AYLIKTA DA DOLAR

Altı aylık değerlendirmeye göre dolar, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 3.51, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 2.65 İLE yatırımcısına en yüksek kazancı sağladı.

Aynı dönemde Euro, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 4,96, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 5,75 oranında yatırımcısına en çok kaybettiren yatırım aracı oldu.

YILLIKTA DA DOLAR

Finansal yatırım araçları yıllık olarak değerlendirildiğinde doları, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 2.98, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 4.06 ile yatırımcısına en fazla reel getiriyi sağladı.

Diğer taraftan, Borsa Endeksi Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 10.0, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 9.06 ile yatırımcısına en çok kaybettiren yatırım aracı oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!