Emoji'lere Asya ve Afrika makyajı!

Güncelleme Tarihi:

Emojilere Asya ve Afrika makyajı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2014 10:00

Apple ve Google, çok sık kullandığımız emoji'ler için tarihi bir değişime imza atıyor!

Haberin Devamı

Geri kalmış ülkelerde ırk ve mezhep ayrılıkları üzerinden siyaset yapmak, toplumları farklılıkları üzerinden bölüp kışkırtmak son derece normal karşılanırken, medeniyet seviyesini fezaya taşımış, dünya yörüngesine istasyon kurup, başka gezegenlere robotlar gönderip günde ortalama binbeşyüz yeni bilimsel keşif yapan toplumlar insanları farklılıkları nedeniyle dışlamayı, küçümsemeyi, ırkçlık veya mehzepçilik yapmayı son derece yadırgıyor. Hatta insanları ırkına, dinine, cinsiyetine göre farklılaştırıp küçümsemek anlamına gelebilecek imaları bile büyük bir suç olarak değerlendirebiliyorlar.

Bu ileri medeniyete sahip toplumlar bir süredir emoji sembollerindeki insan figürlerinin neden hep beyaz ve Kafkas ırkından olduğunu sorguluyordu ki, Apple ve Google gibi dev firmalar nihayet kendi sistemlerinde kullanılan emoji sembollerine Asya'lı ve Afrika'lı insan figürleri eklemeye karar verdi. Apple ve Google kullanıcıları, ellerindeki emoji setlerine, farklı renk tonlarını uygulayarak, diledikleri ırktan emoji figürleri kullanabilecekler.

Emojilere Asya ve Afrika makyajı

Haberin Devamı

Böylece üçüncü ve beşinci dünya ülkeleri dünyanın bir köşesinde, birbirlerini ırkları ve mezhepleri yüzünden kesmeye devam ederken hiç olmazsa dünyanın medeni kalmış köşelerinde ellerinden cep telefonunu düşürmeden yaşayan gençlerin, mesajlarında farklı ırklardan insanları görerek, insanoğlunu farklılıklarıyla kabullenmeleri kolaylaşacak gibi görünüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!