Haçiko, köpeğini öldüren İngiliz için suç duyurusunda bulundu

Bodrum’da köpeğini başına vurarak öldüren İngiliz, bizim kanunlarımıza göre küçük bir para cezası ile kurtulacak. Oysa İngiltere’de, yani kendi ülkesinde olsaydı, hapis cezası alırdı. Bu olayın biraz teselli olabilecek tek yanı Haçiko Derneği’nin İngiltere’ye suç duyurusunda bulunacak olması.

Haberin Devamı

Birkaç gün önce Facebook’umda paylaşıldı, aklım başımdan gitti... Bodrum’da yaşayan bir İngiliz, 12 yıldır baktığı köpeğini komşularının gözleri önünde başına tahra ve kürekle vura vura öldürmüş.
Komşular müdahale edince de, “Size ne! Benim köpeğim bu, ne istersem yaparım. Kol’u çok seviyordum ama artık yaşlanmıştı, hastaydı. Nasıl olsa ölecekti. Ha öyle ölmüş ha böyle ne fark eder? Ölümü elimden oldu. O’nu temizledim. Bunda anormal bir şey yok. Her gün onlarca insan ölüyor kimse sesini çıkarıyor mu? Niye bu olayı bu kadar büyütüyorsunuz? Biraz sonra köpeği götürüp, gömeceğim. Başka bir köpek alır beslerim” diye güya savunma yapmış. Belli ki ruh hastası bir zavallı. Ancak bizim kanunlarımıza göre küçük bir para cezası ile kurtulacak. Oysa İngiltere’de, yani kendi ülkesinde olsaydı, hapis cezası alır, bir daha hiç hayvan besleyemezdi...
Bu olayın biraz teselli olabilecek tek yanı, sevgili Ömür Gedik’in kurduğu ve başkanlığını yaptığı Haçiko Derneği’nin bu konuyu ciddiyetle ele alması ve avukatlarının İngiltere’ye suç duyurusunda bulunacak olması. Gelişmeleri haciko.org.tr sitesinden izleyebilirsiniz.

Haberin Devamı

Niğde Barınağı’ndaki vahşete dur dediğin için teşekkürler
Sevgili Güzin Abla, Niğde’deki hayvanların derdine ortak olduğun ve harekete geçtiğin için teşekkürler. Sana hızlıca haber verip bir adım atmanı isteyeceğiz.
Niğde’deki canların sesini duyuran 51.218 kişi olduk! Durup hayıflanmak, üzülmek, söylenmek yerine, harekete geçtik. Sen olmasan, attığın imzayı gören başka insanlar görüp katılmasa bu sayılara asla ulaşamazdık... İyi ki varsın...
Şimdi, belediyeden ve barınaktan aldığımız haberlere göre, olumlu gelişmeler var. Attığımız her bir imza, Tweet, Facebook paylaşımı işe yarıyor demek! Şimdi daha çok bastırmaya ve belediyeye sormaya devam etmeliyiz: Niğde barınağından olumlu haberler ne zaman gelecek?
Hemen şimdi aşağıdaki adresleri kullanarak bu haberi Twitter ve Facebook’ta paylaş. Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’a seslen. Niğde Barınağı’nın ne zaman güvenli, temiz bir barınak olarak hizmet vermeye başlayacağını bir vatandaş ve hayvansever olarak belediye başkanına sorabilirsin. Ayrıca bu konuyu kendi Facebook ya da Twitter adresinde de paylaşmalısın.
Işın Görmüş

Yazarın Tüm Yazıları