İnsanın en güzel hediyesi yaşam!

Güncelleme Tarihi:

İnsanın en güzel hediyesi yaşam
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2014 01:09

Gazeteci Tuluhan Tekelioğlu, organ naklini konu alan ‘Yeni Hayat’ belgeseliyle bağış bekleyen hastaların yaşamlarını anlatıyor.

Haberin Devamı

Cumartesi günü CNN Türk ekranlarında izleyebileceğiniz belgeselle ilgili Tekelioğlu, “İnsanın insana verebileceği en güzel hediye yaşam” diyor.

BAYPASS ameliyatı olan babasıyla hastanede kaldığı sırada, organ nakli birimindeki doktor, koordinatör, hasta, yakınları ve bağışçıların çabası, bazen de çaresizliğine tanıklık eden gazeteci Tuluhan Tekelioğlu, konuyla ilgili bir belgesel yapmaya karar verdi. Bunun için de organ naklinde en üst sıralarda yer alan Antalya’yı seçti. Antalya Medikal Park Hastanesi de sponsorluk yapmayı kabul edince hayalini gerçekleştirme fırsatı buldu. Hastanenin organ nakli biriminde yaşananlara, 5 kişilik ekibiyle tanıklık edip 40 dakikalık belgeseli çekti.

BÜYÜK İKRAMİYEYİ KAZANMAK GİBİ

Her gün Türkiye’de 10 insanın organ nakli olmadığı için hayatını kaybettiğini hatırlatan Tekelioğlu şu çarpıcı rakamları verdi: “Her yıl 60 bin insan yaşamak için ümidini kaybetmeden, kendisine bulunacak organı bekliyor. Oysa bu organın gelme olasılığı, Milli Piyango’dan büyük ikramiye çıkması kadar. Çünkü Türkiye’de organlarını bağışlayanların sayısı sadece milyonda 3. Bir tek organ bekleyen insan kalmayana kadar bu filmin herkes tarafından izlenmesini istiyorum.” Belgeselin ilk gösterimi Altın Portakal Film Festivali’nde yapıldı.

Haberin Devamı


Tekelioğlu, belgeselde 2 yıldır diyalizle yaşamını sürdürebilen 3 yaşındaki Hasan Hüseyin Kocakuş’un babaannesinden alınan böbreğin nakil ameliyatına girdi. Yeni böbreğin idrarı ilk süzmesine tanıklık etti. Daha sonra da hayatının nasıl değiştiğine...


İzleyen 40 kişi organlarını bağışladı

‘YENİ Hayat’ın organ nakliyle ilgili ilk belgesel film olduğunu söyleyen Tuluhan Tekelioğlu, “Belgeselin harekete geçirme gücü olduğunu ilk gösteriminde gördüm. Belgeseldeki bütün kahramanlar salondaydı. Filmi izleyenlerden 40 kişi çıkışta organlarını bağışladı” diyor. Tekelioğlu, ‘Yeni Hayat’ı şöyle özetliyor: “Yaşamak için mücadele veren insanlarla ‘yaşamdan sonra’ hatırlanmak isteyenlerin karşılaşma hikâyesi. Kendini kurtaracak kahramanı bekleyen binlerce insanın hikâyesi.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!