Taffarel: Yıkılmadık, ayaktayız

Güncelleme Tarihi:

Taffarel: Yıkılmadık, ayaktayız
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2014 18:18

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'le TFF'nin bir etkinliğinde bir araya gelen Galatasaray'ın yardımcı antrenörü Taffarel, "Galatasaray'da öyle yıkılmış, bitmiş bir durum yok. Biz ve futbolcular durumun farkındayız. Herkes işinin bilincinde" dedi.

Haberin Devamı

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Galatasaray'da çalıştığı dönemde yardımcılığını yapan ve halen hem sarı kırmızılı kulüpte hem de Brezilya Milli Takımı'nda kaleci antrenörlüğü yapan Claudio Taffarel'le bir araya geldi.

TFF'nin ALS hastalığıyla ilgili etkinliklerinin tanıtım töreninde buluşan Terim ve Taffarel, bir süre sohbet etti. Görüşme sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Taffarel, Galatasaray'ın durumu ile ilgili çarpıcı ifadeler kullandı. Brezilyalı antrenör, "Galatasaray'da öyle yıkılmış, bitmiş bir durum yok. Biz ve futbolcular durumun farkındayız. Herkes işinin bilincinde. O kadar da kötü bir durum yok. Bunun üstesinden geleceğiz" dedi.

Zaman zaman takımların kötü durumlar geçirdiğini söyleyen Taffarel, "Takım kötü oynayınca eleştirilerin gelmesi normal. Bize düşen takımı düzeltmek için gayret etmemiz ve çok çalışmamız. Önemli olan taraftarlarımızın eve mutlu dönmesini sağlamaktır" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı


"MİLLİ MAÇ BENİM İÇİN DUYGUSAL OLACAK"
Brezilya Milli Takımı'nın yardımcı antrenörlüğünü de üstlenen Taffarel, Türkiye ile Brezilya'nın 12 Kasım'da karşı karşıya gelecek olmasından dolayı çok mutlu olduğunu aktararak, şöyle konuştu:
"Milli takımımızın Türkiye ile karşılaşacak olması beni mutlu ediyor. Yeni görevimle birlikte Miami'de, Tokyo'da, Pekin'de ve Singapur'da maçlar yaptık ama Türkiye ile oynamak benim açımdan duygusal olacak. Ben zaten hem teknik ekibe hem de futbolculara İstanbul'un, Türkiye'nin ortamının güzelliğiyle ilgili ciddi propaganda yaptım. Geldiklerinde onlar da bunu hissedecekler ve güzellikleri görecekler. Tabii 58 yıl aradan sonra yapılan bir maç ve beklenti yüksek. İki taraf için de önemli. Türkiye sıkıntılı bir süreç yaşıyor. Bizim adımıza ise Dünya Kupası kötü geçti ve kötü bir imajımız oluştu. Bunu tekrar düzeltmemiz açısından bu maç önem arz ediyor. Beklentimiz iyi bir maç ve dostluk olması."

"MİLLİ MAÇA MELO DA GELECEK"
Taffarel, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ile arasında sorun bulunan Felipe Melo'ya davetiye gönderildiği aktarılarak, maça gelip gelmeyeceğinin sorulması üzerine, "Davet edildiğini biliyorum. Hatta o milli takım kampına da gelmek istiyor. Mutlaka maçı izlemeye gelecektir" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!