Validebağ'da o karara itiraz edilecek

Güncelleme Tarihi:

Validebağda o karara itiraz edilecek
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2014 17:05

İstanbul 7'nci İdare Mahkemesi'nin Validebağ Korusu'nun yanındaki alanda yapılmak istenen inşaat için verdiği yürütmeyi durdurma kararının aynı mahkeme tarafından 8 gün sonra kaldırılmasının ardından, eylemcilerin şantiye önündeki bekleyişleri "sembolik" çadırlarda devam ediyor. Mahalle sakinlerinin avukatı Gülsüm Özdemir, yarın bir üst mahkemeye başvurarak yürütmeyi durdurma kararının kaldırılmasına itiraz edeceklerini açıkladı.

Haberin Devamı

Üsküdar Belediyesi tarafından Validebağ Korusu'nun Çamlıca girişinde bulunan alana yapılan inşaat hakkında İstanbul 7'nci İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı vermiş, aynı mahkemenin kararı kaldırdığı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın düzenlediği basın toplantısıyla kamuoyuna duyurulmuştu.

Yürütmeyi durdurma kararıyla birlikte, alandaki iş makinelerinin kontak kapatmasından bir gün sonra çalışmalar yeniden başlamıştı. Eylemciler ise çadırlar kurarak çalışmaları protesto etmişti. Şantiye alanındaki çalışmaların yavaş olarak sürdürüldüğünü ifade eden mahalle sakinlerinin avukatı Gülsüm Özdemir, yarın bir üst mahkemeye başvurarak yürütmeyi durdurma kararının kaldırılmasına itiraz edeceklerini belirtti.

HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ

Haberin Devamı

Validebağ Korusu'nun yanında yapılması planlanan inşaatın son durumu DHA Gökyüzü kamerasıyla görüntülendi. Belediye'nin 1/1.000 ölçekli imar planlarında '165 pafta, 1313 ada, 178 parselin güneyindeki tescil dışı alan' olarak geçen alan, yapılan imar değişikliğinin ardından "197" olarak değiştirildi. Üsküdar Belediyesi, söz konusu inşaatın '167 pafta, 1313 ada, 197 parselde' bulunduğunu belirtmiş, yürütmeyi durdurma kararının ise '1313 ada, 178 parselle ilgili' alındığını belirterek, kararı uygulamamıştı.
Yaklaşık 2 hafta süren eylemler sırasında, eylemciler ve mahalle sakinleri ile zabıta ekipleri ve Çevik Kuvvet arasında gerginlik yaşanmıştı. Şantiye önünde hazırladıkları naylon çadırlarda gece-gündüz nöbet tutan eylemciler, yürütmeyi durdurma kararının kaldırılmasının ardından şantiye önüne kurdukları "sembolik" çadırlarda bekleyişlerini sürdürüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!