Kapıkule'de tır kuyruğu 12 kilometreye ulaştı

Güncelleme Tarihi:

Kapıkulede tır kuyruğu 12 kilometreye ulaştı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2014 13:33

Son aylarda Almanya'da suça bulaşmış yabancı gençlerin sınırdışı edilmesini yüksek sesle dillendiren Bavyera İçişleri Bakanı Joachim Herrmann (CSU), Bavyera Polis Teşkilatında görev alan göçmen polislerden memnun kaldığını açıkladı.

Haberin Devamı

Bulgaristan’da polisin geçen hafta sonu Lesovo Sınır Kapısı’nda düzenlediği yolsuzluk ve rüşvet operasyonun ardından başlatılan X-Ray uygulaması TIR geçişlerini olumsuz etkiledi. Her aracın X-Ray taramasından geçirilmesi sonucu işlemler uzarken, Bulgaristan’a çıkış yapmak isteyen araçlar yaklaşık 10 kilometre kuyruk oluşturdu. Hamzabeyli gümrüğünde beklemek istemeyen TIR sürücüleri ise Kapıkule Sınır Kapısı’nı tercih etmeye başladı. Bu nedenle Kapıkule’de de kısa sürede yoğunluk oluşurken, çıkış yapmak için bekleyen TIR araçların uzunluğu 12 kilometreyi aştı.

KAPIKULE’YE GELDİ KUYRUĞA TAKILDI

Sabah saatlerinde kuyruğa girmesine rağmen saatlerdir ilerleyemediğini ifade eden Mustafa Şahin, operasyondan başlatılan uygulamanın işlemlerin süresini uzattığını söyledi. Şahin şöyle dedi:

"Sabah 08.00 gibi geldim, saat 15.00 oldu hala kuyrukta bekliyorum. Bulgar tarafında rüşvet operasyonu oldu. O nedenle işlemler de yavaşladı. Biz normalde Hamzabeyli tarafından gidiyorduk ama, orada işlemler yavaş olunca bu kez Kapıkule’ye geldim. Ama bu orada kuyruk çok uzun. Çıkış yapmak için bekliyoruz."

’BU İŞE BAŞLADIĞIMA PİŞMANIM’

TIR sürücülüğüne 2 yıl önce başladığını belirten Melih Gürhaner de şunları söyledi:

"2 yıldır bu işi yapıyorum. Başladığıma pişman oldum. Sabah 06.00 gibi Hamzabeyli Sınır Kapısı’na gittim. Orada çok sıra olduğu için geri dönüp Kapıkule’ye geldim. Burada kuyruk var, saatlerce bekledik sadece 500 metre ilerledik. Salı sabah şirketten çıkan araçlarımız hala Hamzabeyli’de bekliyor. Allah sonumuzu hayır etsin."

’SURİYELİLER BAŞIMA BELA OLDU’

Kuyrukta bekleyen TIR sürücüleri, bazı Suriyeli’lerin dorselerine izinsiz binerek sınırdan geçmeye çalıştıklarını söyledi. Aracına kendisinden habersiz binen Suriyeli’ler nedeniyle hakkında dava açıldığını anlatan TIR sürücü Mustafa Adanalı şöyle konuştu:

"Benim arabamdan 3 tane Suriyeli çıktı. Bunu getiren yetkililer kimse onlara sahip çıksın. Bizim başıma bela etmesin. Bu Suriyeli’ler benim hayatımla oynuyorlar. Yolda 45 dakika mola vermem lazımdı. Bir saat uyudum, bu sırada Suriyeli kaçaklar, benim dorse çadırımı kesip içine girmişler. Gümrükte yakalandı, tutanak tutuldu. Onların mahkemesiyle uğraşıyorum. Devlet bana ekmek vereceğine Suriyeli’lere ekmek verip, benim de başıma bela ediyor. Sadece Türkiye’ye getirmekle olmaz, bunlara sahip çıksınlar. Kuyrukta neden olduğunu bilmiyoruz. Araçlar da buraya yığıldı. Neredeyse 2 gündür Hollanda’ya gitmek için bekliyorum."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!