İki Ak Partili vekilden TÜRGEV yanıtı

Güncelleme Tarihi:

İki Ak Partili vekilden TÜRGEV yanıtı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2014 15:54

AKADEMİSYEN maaşına zam yasasının Meclis’teki görüşmelerine TÜRGEV tartışması damgasını vurdu. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan ve kızı Esra Albayrak’ın yönetim kurulunda yer aldığı vakfa yapılan bağışlara yönelik muhalefetten gelen tepkileri yanıtlayan, kendisi de vakfın genel kurul üyesi olan AK Parti İstanbul Milletvekili Doğan Kubat, “Yapılan bir kısım bağışlar, işin doğrusunu söyleyeyim, ben de keşke yapılmasaydı derim, eğer bilseydim engel olurdum” dedi. AK Partili Mehmet Metiner de "TÜRGEV üzerinden daha fazlasını yapacağız çatlasanız da, patlasanız da, hiçbir yanlışlık yok" diye konuştu.

Haberin Devamı

Tansiyonu yüksek tartışma tutanaklara şöyle yansıdı:

TÜRGEV ÜNİVERSİTE KURUYOR

CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç: İbn-i Haldun Üniversitesini TÜRGEV kuruyor. TÜRGEV’in yönetiminde kimler bulunuyor, Bilal Erdoğan, Cumhurbaşkanının oğlu; Esra Albayrak, Erdoğan’ın kızı; Serhat Albayrak, Erdoğan’ın damadı; Reyhan Uzuner, Bilal Erdoğan’ın kayınvalidesi; Ziya İlgen, Erdoğan’ın eniştesi; Şule Albayrak, Esra Albayrak’ın eltisi; Mehmet Ergün, Erdoğan’ın yakın arkadaşı, Bülent Turan, Mustafa Ataş ve Doğan Kubat, AKP İstanbul milletvekilleri; Hasan Can, AKP Ümraniye Belediye Başkanı; Mevlüt Uysal, AKP Başakşehir Belediye Başkanı; Mustafa Demir, AKP Fatih Belediye Başkanı; Yasemin Solmaz, İş adamı Remzi Gür’ün kızı; Eker Ayhan, Tarım Bakanı Mehdi Eker’in kızı.

İki Ak Partili vekilden TÜRGEV yanıtı
Akademisyen maaşına zam geldi

Haberin Devamı

HAYRİ, HASBİ AMAÇLI VAKIF

Kubat: Bu vakıf bir üniversite kurdu, ben bu vakfın mütevelli heyet üyelerinden birisiyim, bununla da gurur duyuyorum. Çünkü, bu vakıf hayri, hasbi amaçlarla kurulmuş bir vakıftır.
CHP Bursa Milletvekili Aykan Erdemir: Kaynağı?
Kubat: Kaynağı şuradan, buradan...
CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal: Haramla helali karıştırmayın.
Kubat: Siz bu iftiralarla insanları yaftalayacağınıza kendinizin de onlarca vakfı var. Size sorulup bir vakfa bağış yapmak mecburiyetinde değil.

YANLIŞ İÇİNDEYSE UYARIRIZ

Tanal: Mevzuat helal ile haramı ayırmıyor, ahlak olarak helal ile haramı ayıracaksınız.
Kubat: O ayrı, o sizin anlayışınız başka. Bana göre de birçok insanın yaptığı faaliyet ahlaksız. Biz yanlışa da yanlış deriz. Bu vakıf da eğer bir yanlış faaliyetin içerisindeyse bunu biz de oradaki yetkilileri uyarırız.
Tanal: Bağışı yapanlar kimler? İhaleleri alan müteahhitler yapıyor.
Kubat: Yanlışların üzerine gider bunların sorumluları varsa bunlarla ilgili de... Ama şurada sizin amacınız başka. Bu vakıf herhangi bir ihaleye girip kimseden de bir bağış almış değildir. Ama buraya birisi bir bağış getiriyorsa biz kimsenin adli sicil kaydını... Bir sürü vakıf var, bunlardan sicil belgesi istemiyorlar vakfa bağış alırken, bunu unu bilenler çok iyi bilir, yaygaraya gerek yok.

Haberin Devamı

SARRAF’IN BAĞIŞININ NE MAHZURU VAR

Özkoç: Arabistan’tan 99,90 milyon dolarlık bağış yapılıyor Bilal Erdoğan’ın kişisel banka hesabına, ispatlayın.
Kubat: Yalan söylüyorsun.
Özkoç: Vatan Caddesi’nde tır garajı -İGDAŞ arazisinin- Medical Park Hastanesiyle takas ediliyor. TÜRGEV’e Şehdazebaşı’nda otel yapılması. Zeytinburnu’nda yarısı hazineye, yarısı Vakıflar Genel Müdürlüğüne ait arazinin tahsisi. Bursa’da Millî Emlak arazisinin TÜRGEV’e verilmesi.
AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner: Ne mahzuru var bunların ya?
Özkoç: Kütahya’da Enerji Bakanlığına ait arazinin TÜRGEV’e tahsisi.
Metiner: İyi işte, çok iyi. Daha fazlası da olacak.
Özkoç: Ağaoğlu’nun, Rıza Sarraf’ın bağış yapması.
Metiner: Ne mahzuru var? Hiçbir mahzuru yok.
Özkoç: İstanbul Ata Çelik’in TMSF’ye ait arazisinin devredilmesi.
Metiner: Daha fazlasını tahsis ederiz.

Haberin Devamı

HARAM ÖLÇERİNİZ Mİ VAR?

Özkoç: Ünal Altunizade’nin Devlet Demiryollarına ait arazisinin buraya tahsis edilmesi.
Metiner: Daha fazlasını tahsis edeceğiz.
Özkoç: Tokat’ta TÜRGEV’e ait arazi satışının rüşvet yoluyla buraya geçirilmesi. Historia Alışveriş Merkezinin TÜRGEV’e satışı. Fatih Şehremini’de bulunan arazinin EPDK’dan bağışçı bulunması.
Metiner: Aynen, daha fazlasını yapacağız.
Özkoç: Daha fazla haram yemeğe devam edin.
Metiner: Sizde haram ölçer mi var, sizin her tarafınız haram be.
Kubat: Sözlerimi çarpıttı, bizi, bir takım gayriyasal, suç işleyen bir vakıf gibi görüntü verdi. Ha, buraya yapılan bir kısım bağışlar, işin doğrusunu söyleyeyim, ben de keşke yapılmasaydı derim, eğer bilseydim engel olurdum. Burada burada 2 bin kız öğrenci, bunların birçoğu da ücretsiz, yemek, barınma dâhil ve çok kaliteli bir hizmet alıyorlar. Bu memleket için yapılan güzel işleri baltalamaya çalışmayın.
Metiner: TÜRGEV üzerinden daha fazlasını yapacağız çatlasanız da, patlasanız da, hiçbir yanlışlık yok.

BAKMADAN GEÇME!