Tarihi ahşap bina alev alev yandı

Güncelleme Tarihi:

Tarihi ahşap bina alev alev yandı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2014 14:49

EDİRNE’de giriş katı restoran olarak kullanılan 2 katlı tarihi ahşap binada elektrikli ısıtıcının devrilmesi sonucu yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangın yaklaşık 1 saatte kontrol altına alınırken, üst kat ve çatı tamamen yanarak kullanılmaz hale geldi. Sibel Barshan üst katı ikamet olarak kullanılan binadaki yangını gözyaşlarıyla izledi.

Haberin Devamı

Olay, saat 11.00 sıralarında Dilaverbey Mahallesi, Maarif Caddesi’nde Sibel Barshan’a ait 2 katlı Melek Anne adlı restoranda meydana geldi. Giriş katı restoran, üst katı ise ikamet olarak kullanılan ahşap binada elektrikli ısıtıcının devrilmesi sonucu üst katta yangın çıktı. Dumanları fark eden işletme sahibi Sibel Barshan, hortumuyla söndürmeye çalıştı, ancak başarılı olamayınca, itfaiye ekiplerine haber verdi. Kısa sürede gelen itfaiye ekipleri çatıya ulaşan alevlere müdahale etti. Toplanan kalabalık ise polis ekiplerince çekilen güvenlik şeridinin arkasına alındı. Bir çok kişi ellerindeki cep telefonlarıyla yangını görüntüledi.



Yangının büyümesi üzerine Edirne Belediye Başkanlığı, İtfaiye Müdürlüğü’ndeki tüm araçlar olay yerine gelerek alevleri söndürmeye çalıştı. Çatıdaki alevler itfaiye ekiplerinin yetersiz kalması sonucu yandaki evin çatısına da sıçradı. İtfaiye araçlarına 3 tankerden su takviyesi yapılırken, yangın yaklaşık 1 saatte kontrol altına alındı. Evin çatısıyla birlikte ikinci katı tamamen yanarken, eşyalar da kullanılmaz hale geldi. Yanındaki evin çatısı da tamamen yanarak kül oldu.

Haberin Devamı



YANGINI ÇARESİZCE İZLEDİ


İşletme sahibi Sibel Barshan, itfaiye ekiplerinin müdahalesini ve binanın yanışını çaresiz gözyaşlarıyla izledi. Gözyaşlarını tutamayan Barshan’ı yakınları teselli etmeye çalıştı. Yangının olduğu caddeye gelen Edirne Belediye Başkanı CHP’li Recep Gürkan, çalışmaları yakından izleyerek, yangının söndürülmesi için itfaiye ekiplerine talimatlar verdi. Yangının bir saatlik çalışmanın ardından kontrol altına alındığını ifade eden Gürkan, "Arkadaşlarımız soğutma çalışması yapıyor. Böyle bir şeyin olmasını hiç kimse istemez, ama bu tür yangınlarda en çok dikkat edilen şey can kaybı olmaması. Çok şükür, can kaybı ve yaralanan yok. Bu anlamda itfaiye erlerimizin bir kaçı dumandan etkilendi. Burası tarihi tescilli bir bina olduğu için Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu Edirne Bölge Müdürlüğü ile görüştüm. Belediye olarak biz de tehlikeli olduğuna dair kurula yazı göndereceğiz. Kurulun kararına göre kontrollü olarak yıkacağız. Yastığın üzerine elektrikli ısıtıcı devrilmiş, bu nedenle yangın çıkmış" diye konuştu.

Gürkan, itfaiyenin yetersiz olduğunu iddialarına ise "Bunu diyenlerin bu konuda uzmanlıkları ve eğitimleri var mı? Bunu sormak istiyorum" diye cevap verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!