Bir tıkla iş

Güncelleme Tarihi:

Bir tıkla iş
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2014 01:21

Kemalpaşa OSB, iş arayanlarla elemana ihtiyacı olan firmaları internet üzerinden biraraya getiriyor.

Haberin Devamı

KEMALPAŞA Organize Sanayi Bölgesi’nde (KOSBİ) hizmet veren Özel İstihdam Bürosu, işsizlere internet üzerinden iş sahibi olma imkanı sağlıyor. Bölgede iş başvurusu yapmak isteyen adaylar için bir yıldır hizmet veren www.kosbiistihdam.org internet sitesi, 100’e yakın kişiyi işe kavuştururken, sanayicilerde aradıkları nitelikte çalışanı buradan bulabiliyorlar. İş arayan 1500’ün üzerinde kişinin CV’sinin yer aldığı internet sitesini, bölgede 200’e yakın firma da ziyaret ederek, insan kaynakları ihtiyacını karşılıyor. KOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Porsuk, bu alanda büyük bir boşluğu doldurduklarını söyledi. Türkiye’nin en büyük sorunlarından birinin işsizlik olduğunun, ancak firma sahiplerinin ve sanayicilerin de istedikleri nitelikte çalışan bulmakta zorlandıklarının altını çizen Porsuk, şöyle anlattı;

Haberin Devamı

SİTEDE 1500 CV VAR

internet üzerinde faaliyet gösteren özel istihdam büromuzu kurduk. Sitemizde iş arayan adaylar kendi özgeçmişlerini oluşturabiliyorlar. Firmalar da kendi bölümlerine girerek, aradıkları çalışanın niteliklerini belirtiyorlar. İş arayanlar ile iş vermek isteyenler bu platformda bir araya geliyor. Bu sayede kısa sürede ihtiyaçlarını karşılıyorlar. Sitede güncel iş ilanları ve iş başvuruları kayıt altına alınıyor. Firmalar kendi ihtiyaçlarına uygun nitelikli personel alımı için güncel iş ilanlarını sisteme ekliyor. Bununla birlikte iş arayan kişiler de sisteme CV’lerini ekleyerek, personel arayan firmalara online başvuruda bulunabiliyor. Şu anda sitede bin 500’ün üzerinde CV bulunuyor. Sistem sayesinde hem firmalar, hem de iş arayan vatandaşlarımız tek tıkla iş sahibi olabiliyor” dedi.

ARA ELEMAN TALEBİ

Özel İstihdam Bürosu üzerinden şu ana kadar 100’e yakın kişinin iş sahibi olduğunu dile getiren Porsuk, bölgede faaliyet gösteren firmaların özellikle teknik ressam, CNC operatörü, kaynak ustası, metal işçisi ve makine bakım teknisyeni gibi ara eleman talebi olduğunu söyledi. Bu alanda daha fazla nitelikli ara eleman yetiştirilmesi için de Mopak Endüstri Meslek Lisesi ile ortak çalışma yürüttüklerini anlatan Porsuk, çalışması devam eden İZKA destekli Mesleki Eğitim Projesi kapsamında lisenin atölyelerindeki cihaz, makine-ekipman ve diğer eğitim materyallerini yenilediklerini sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!